Søndag 14. apr 2024 kl. 20:00

Trondheim Jazzforum – Science Fair // Sondre Moshagen Lightning trio

Trondheim jazzforum / Dokkhuset
Trondheim

Science Fair
Science Fair er en norsk/ estisk kvintett fra jazzlinja i Trondheim. De spiller energisk frijazz inspirert av Atomic, Flukten, Carla Bley og 60-talls amerikansk frijazz. Musikkens kjerne er det tette samspillet og musikernes egenart og personligheter. Musikken er melodisk
forankret med naive og intuitive melodier som utfordres med kompleks, konseptuell harmonikk. Dette er musikk som baserer seg på frihet og energi.

Guro Kvåle – trombone
Åsne Fossmark – tenorsaksofon
Anna Ueland – piano
Kertu Aer – kontrabass
Veslemøy Narvesen – trommer

Sondre Moshagen Lightning Trio
Energi, melodi og gnistrende samspill! Sondre Moshagen Lightning Trio forener referanser fra 80-tallets popmusikk, klassisk impresjonisme og 60-talls amerikansk frijazz i en frisk pianotrio-sound. Musikken har utspring i Moshagens melodiske og kreative komposisjoner som gir rom for improvisasjon på ulike vis. Fra minimalistiske, kollektive fristrekk hvor tekstur og klangfarger er i fokus, til eksplosive, solistiske partier som begeistrer og griper tak i lytteren. Trioen møttes ved jazzlinja i Trondheim høsten 2022, og har det siste året turnert i Norge, Sverige og Estland. Denne våren er de aktuelle som én av fire finalister i Norsk Jazzforum sitt lanseringsprogram ‘Jazzintro’.

Sondre Moshagen (NO) – piano og komposisjoner
Kertu Aer (EST) – kontrabass
Steinar Heide Bø (NO) – trommer

Døra åpner kl 19.30, konserten starter kl 20.00
Adresse: Dokkhuset Scene
Billetter: 220kr ordinær/ 170kr student /
100kr Trondheim Jazzforum-medlem

Trondheim Jazzforum støttes av Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune, Midtnorsk Jazzsenter, og Norsk Jazzforum

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev