Fredag 24. jan 2020 kl. 20:00

Transjoik & Quintus

Dokkhuset Scene / Dokkhuset
Trondheim

Råsterke musikere gir deg sterk, rytmisk musikk. Du går ikke deprimert ut i januarnatta etter denne musikkfesten!

Transjoik ble etablert i Trondheim i 1992. Med sine fem plateutgivelser og et stort antall konserter har de banet vei for å bruke joik som utgangspunkt for moderne musikk. Og enten du kaller det ambient electronica, techno, trance, joik eller world music, blir du ei mektig opplevelse rikere.

Quintus ble startet som et profesjonelt band i 1994. Det begynte som en tradisjonell messingkvintett som spilte musikk fra det klassiske repertoaret. Siden da har trommer blitt lagt til. Bandet fortsatte å spille rytmisk musikk ved hjelp av egne arrangementer, hovedsakelig basert på folkemusikk fra hele verden. Quintus preges av fantasi og glede og entusiasmen de kommuniserer med publikum på. Quintus forsøker stadig å utvide sine musikalske horisonter. Ved å samarbeide med ulike kunstnere som representerer forskjellige musikalske stiler, fortsetter Quintus å engasjere seg og utvikle nye og spennende kunstneriske konsepter.

Transjoik har med seg fylkesmusikerne i Quintus på laget. Quintus har i mange år samarbeidet med Frode Fjellheim, og har utviklet en helt egen joikekvalitet i spillet sitt. Tilbake i 2007 ga Quintus ut plata «Nuevje» med samiskinspirert musikk til flotte omtaler. Tidligere i høst mottok de stående applaus og lovord for samspillet sitt med nevnte Fjellheim og Marja Mortensson Trio.

Arr: Transform/Dokkhuset Scene

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev