Søndag 26. feb 2023 kl. 20:00

Tore Johansen: Nå, lille humle

Brønnøy jazzforum / Forsamlingslokalet
Brønnøysund

Astrid Lindgren. Georg Riedel. Dette er lyden av Tore Johansen sin barndom. Og tusenvis av andre sin. Gjennom Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Karlsson på taket og Alle barna i Bakkebygrenda ble den en del av norsk barnekultur også. Nå er de mest kjente sangene, og noen ikke fullt så kjente, samlet på en og samme plate på norsk, i Trond Brænne sin gjendiktning.

Tore har kalt plata «Nå, lille humle» fordi det er åpningsordene i den fineste sangen han vet om: God natt-sangen fra Bakkebygrenda, «Alle skal sove». Tore har spilt denne vakre musikken mange ganger med komponisten selv, Georg Riedel. Tore spurte Riedel om han kunne få lov til å spille inn disse sangene på norsk, og det hadde han ingenting imot.

Nordnorsk Jazzsenter sender nå dette prosjektet på turné, der vi kan si det samme om konsertene som Jazznytt skrev i anmeldelsen av plata: «Dette er standards. Det er vanskeleg å kalle dette ei barneplate, fordi du raskt står i fare for å seie at dette ikkje er ei plate for vaksne. Eg trur på at dette er noko av den finaste musikken Tore Johansen veit. Men det er meir å hente her enn nostalgi».
«…ei lita perle av en hyllest både av Lindgren og Riedel og ikke minst deler av det fantastiske universet de har skapt.» -Nettavisen
«…hele veien gjennom er dette nydelig musikk hvor musikerne, med aller største respekt, tolker de fine tekstene og de nydelige melodiene på en fremragende måte. Og at musikken blir gjort uten «tant og fjas» er med på å gjøre dette til en jazzinnspilling som hevder seg godt i det nordiske jazzlandskapet.» -Salt Peanuts

Tore Johansen – trompet
Ine Hoem – vokal
Mattias Ståhl – vibrafon
Andreas Amundsen – kontrabass
Erik Nylander – trommer

Billetter kommer på Hoopla!
Denne konserten blir til i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og med støtte fra Kulturrådet ❤

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev