Lørdag 22. okt 2022 kl. 21:00

Tord Gustavsen Trio

Dølajazz - Lillehammer jazzfestival / Lillehammer kirke
Lillehammer

Tord Gustavsen er tilbake med nytt album, «Opening» (ECM), og denne gangen igjen i trio-format. Tord Gustavsen Trio relanseres nå med den profilerte bassisten Steinar Raknes som nytt medlem, sammen med trommeslager Jarle Vespestad, som har vært med på alle utgivelsene. Steinar bringer sin egen form for virtuose fundamenter inn i trioens etablerte univers, og beriker helheten med nye musikalske lag.

De tre tidligere trio-albuene fra 2003 til 2007 («Changing Places», «The Ground» og «Being There») fikk alle oppsiktsvekkende respons fra publikum og kritikere, og Tord Gustavsen Trio ble det første bandet som fikk et instrumentalalbum inn på vg-lista. Gustavsen har siden gitt ut fire sterke album i andre format, samt et nytt trio-album i 2018. Han har vunnet Spellemannsprisen og NOPAs Musikkpris for beste populærmusikalske komposisjon, og mottatt tallrike andre kritikerutmerkelser.

På årets Dølajazz skal vi få oppleve denne trioens særegne, ladede og nedstrippede skjønnhet. Tords stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt et sterkt varemerke. Med utsøkt følsomhet og intenst samspill leverer denne trioen melodiøs og kreativ kammerjazz. Repertoaret til trioen er en musikalsk dialog mellom Tords originalkomposisjoner, salmetoner og frie improvisasjoner. Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel». Alt finner sin naturlige plass i det nye, men gjenkjennelige Tord Gustavsen-universet – et univers der den sterke melodien leder an, og den meditative tilstedeværelsen bestemmer hva som skjer videre.

Vi gleder oss!

Tord Gustavsen PIANO, ELEKTRONIKK
Steinar Raknes BASS, ELEKTRONIKK
Jarle Vespestad TROMMER

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev