Fredag 14. apr 2023 kl. 20:00

The Source på Fredagsjazzen

Lillehammer Mikrobryggeri / Lillehammer Mikrobryggeri
Lillehammer

The Source 30th Anniversary Tour

Våren 2022 reiser The Source på en lengre Østlandstuné som videre lansering av platen « … but swinging doesn´t bend them down» som ble utgitt oktober-21 på Odin.
Utover våren og sommeren 2023 er planen nærmere 20 konserter over hele Norge som ledd i vårt store 30-årsjubileum!
Høydepunktet vil bli en ukes turné til Nederland, Tyskland og Sveits i oktober Litt historie The Source er en kvartett med lang fartstid.
Faktisk startet bandet opp allerede I 1993, med utgangspunkt I besetningen Ingebrigt Haaker Flaten, bass, Per Oddvar Johansen ,Trygve Seim og Øyvind Brække, som alle studerte ved jazzlinja ved konservatoriet I Trondheim på den tiden.
Fra 1996 overtok Finn Guttormsen bassrollen, mens dagens besetning med Mats Eilertsen har vært konstant siden 2004.
Bandet laget i begynnelsen mye musikk inYluert av Ornette Coleman, men også den nordiske sounden, – spesielt da representert ved Jan Garbareks 70-talls trio Triptykon med Edward Wesala var også viktig.
Det var også annen 60 talls-jazz, som datidens musikk av Miles Davis`, Mingus, Monk Ayler og David Murray.
Bandet utviklet likevel et eget låtmateriale og fant sin en egen måte å forholde seg fritt i forhold til dette.
I løpet av sin lange historie har The Source utgitt 7 album , derav 2 utgivelser på ECM: “The Source and Different Cikadas” fra 2002 og “The Source” fra 2006: Bandets første utgivelse var Olemanns Kornett I 2004. Etterhvert på 2000–tallet ble musikerne også inspirert av orientalsk/arabisk musikk, gjennom de spektakulære julekonsertene med bl. andre egyptiske Fathy Salamas orkester og raï-sangeren Cheb Hocine, backing-storband og Forsvarets Musikk.
Fra 2007 ble det indiske bandet Shankara, med Jai Shankar og Rohini Sahajpal og sangeren Sunanda Sharma i spissen, også sentrale på disse konsertene.
Attpåtil har vi også inkludert den egyptiske derwish-danseren Raed AbdElghany på disse showene i de senere år.
I årene 2007-2013 gjorde vi attpåtil en sommervariant med The Source: of Summer, da med sommermusikk som omdreiningspunkt.
Fra det store og orkestrale vokste det frem et behov for å Yinne tilbake til kjernen i bandet og det rene kvartettformatet vi startet med.
Bandet Yikk derfor i 2019 i stand 2019 i stand to studioprosjekter som ren kvartett: Den første var riktignok med Helge Lien, piano, som forsterkning i en innspilling av lydsporet for dokumentaren om Jan Erik Vold : «Sorry brødre, det ble meg» , initiert og produsert av Elsa Kvamme.
Senere det året reiste bandet til Hallibakken Lydstudio på Nesbyen for innspilling av sitt nye kvartett-album med hovedsakelig nytt materiale skrevet av alle bandets medlemmer!
Denne platen ble utgitt i oktober 2021 med tittelen « … but swinging doesn´t bend them down» på plateselskapet Odin.
The Source, anno 2023 vil nok reflektere alle de ulike tingene bandet har gjort opp gjennom historien, fra jazz – via folk, til arabisk musikk og til … Ja, hvem vet hva?

Billetter kr. 300,00
Husk rabatt for de frivillige i Dølajazzen (ta med bevis).

Bindende forhåndsbestilling:
post@lillehammermikrobryggeri.no
Messenger/melding til Lillehammer Mikrobryggeri
Mob 95019108

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev