Torsdag 11. nov 2021 kl. 20:00

The Source, Nasjonal Jazzscene Victoria

Nasjonal jazzscene /

The Source har en lang historie på norske konsertscener, de kan faktisk spore sitt opphav helt tilbake til 1993 og jazzlinja ved konservatoriet i Trondheim! De senere år har de vært mest kjent for de gjestespekkede sommer- og ikke minst julekonsertene sine, og for de store samarbeidene med hjemlige-, men også egyptiske og indiske musikere og orkestre.

Fra år med det store og orkestrale vokste det frem et behov for å finne tilbake til kjernen i bandet og det rene kvartettformatet bandet startet med. Derfor gikk The Source i studio to ganger i 2019, nesten helt alene. Først spilte de inn lydsporet for dokumentaren om Jan Erik Vold, Sorry brødre, det ble meg, initiert og produsert av Elsa Kvamme, forsterket med Helge Lien på piano. Senere samme år spilte bandet inn sitt nye kvartett-album med hovedsakelig nytt materiale, skrevet av alle bandets medlemmer, med tittelen … but swinging doesn´t bend them down to stay. Platen slippes i slutten av september, og skal feires ettertrykkelig i kveld!

The Source anno 2021 vil også reflektere over alle de ulike tingene bandet har gjort gjennom sin lange historie, fra jazz og rock via folk, til arabisk musikk og til … ja, hvem vet hva? Kilden er rommelig, frisk og freidig.

Trygve Seim – saksofon, Øyvind Brække – trombone, Mats Eilertsen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer

https://www.facebook.com/thesourceofnorway/videos/3006417652920710/

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev