Fredag 15. nov 2019 kl. 20:00

«The Horntveths» – HEDLØVS TRIO og AMGALA TEMPLE

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

Vi inviterer til en kveld med to av medlemmene i trioen «The Horntveths», en tittel vi satte tidlig for denne kvelden. Martin har vært for travel med blant annet oppdrag for Festspillene i Bergen i år (gratulerer så mye med åpningskonserten!) og måtte melde pass, men Line og Lars er på plakaten. De tre søsknene Horntveth var med på etableringen av Jaga Jazzist i 1994 og skapte et innflytelsesrikt band med internasjonal suksess. Gratulerer med 25 år! De har alle tre, som en rekke andre medlemmer i Jaga Jazzist, spilt betydningsfulle roller i norsk musikkliv, noe som er både imponerende og nærmest utenkelig fra en by som Tønsberg. Bandet har vært en sjeldent kreativ base og smeltedigel. Urijazz har presentert Jaga Jazzist ved flere anledninger, men det klaffet dessverre ikke denne høsten.

LINE HORNTVETH MED HEDLØVS TRIO
«VALS TIL MONICA»
Line har tidligere presentert sine versjoner av låter som Monica Zetterlund har bidratt til å gjøre kjent. I dette trioformatet får vi det tette og nære møtet med musikken som mange av oss har hørt i en eller annen sammenheng, på skive, film eller i tv-serier. Trioen gjør det på en nedstrippet, ydmyk, sjelfull og humoristisk måte, ispedd anekdoter og skråblikk. -Monica Zetterlund var en svensk jazzsangerinne og skuespiller og gikk bort i 2005. Mest kjent i jazzverdenen er hun for skiva «Waltz for Debby», som hun spilte inn med selveste Bill Evans trio. Bill Evans besøkte ofte Stockholm, og de to fikk en god relasjon.

Line Horntveth – vokal
Carl Erik Hedløv – gitar
Bjørn Holm – bass

LARS HORNTVETH MED AMGALA TEMPLE
Lars Horntveth har en mangesidig musikalsk utvikling bak seg – fra Tønsberg skolekorps, gjennom Jaga Jazzist til en rekke andre prosjekter og band. Ved siden av sin utøvende virksomhet er han komponist, arrangør og produsent i en rekke ulike sammenhenger og over et bredt sjangerfelt. Han har en finger med overalt, fra A-ha til Motorpsycho. I Amgala Temple har han med seg to andre svært profilerte musikere. Amund Maarud har ikke minst markert seg i bluesmiljøet, men sist vi hørte ham hos Urijazz, var det med poesi og jazz, sammen med Lars Saabye Christensen og Mathias Eick. Gard Nilssen kommer til Urijazz etter i sommer å ha fått det ærefulle oppdraget «Musician in Residence» i Molde. Hans trio «Acoustic Unity» har vært engasjert av Susanne Sundfør og har på den måten nådd mange nye lyttere. Gard har de siste årene tatt sin plass på den norske musikkscenen og er intervjuet i Jazznytts sommernummer 2019.
Amgala Temple sier om seg selv: «… lyden av tre musikalske stormakter slått sammen. Resultatet er overveldende – spontanitet og disiplin, improvisasjon og klarsyn – blandet sammen med ambisjon om å skape noe sublimt». Bandet har selv nevnt referanser som Hendrix, Dungen, Zappa, Bombino og Miles Davis. De gjorde en turné i Japan i vår, og det meldes om fulle hus og ekstatiske fans som fulgte bandet på alle konsertene.

Lars Horntveth – bassgitar
Amund Maarud – gitarer
Gard Nilssen – trommer

BILLETTER KR 300
URIJAZZ-MEDLEM KR 250
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS
HELGEPASS 15. OG 16. NOV. KR 450
URIJAZZ HELGEPASS 15. OG 16. NOV. KR 400

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev