Fredag 25. feb 2022 kl. 19:00

The Arsen Petrosyan Quartet

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Line-up:
– Arsen Petrosyan – Duduk
– Astghik Snetsunts – Qanun
– Vladimir Papikyan – Santur
– Avetis Keoseyan – Dhol/Percussion

The Arsen Petrosyan Quartet spiller klassisk armensk, tradisjonell musikk, som spenner over ulike tidsepoker og sjangere innenfor Armenias historiske tidslinje.

Arsen Petrosyan har nylig dukket opp som en av de viktigste talsmennene for den armenske duduken, innenfor sin generasjon. Etter å ha fulgt i fotsporene til etablerte duduk-mestere som Djivan Gasparian og hans mentor Gevorg Dabaghyan, har Petrosyan klart å finne sin egen vei gjennom ulike samarbeid med blant andre Steve Hackett (Genesis), Emirati-komponisten Ihab Darwish og oudisten Omar Bashir. Ved siden av sine ensembler, A.G.A Trio og The Arsen Petrosyan Quartet, har han opptrådt i hele Europa, Midtøsten, Sentral-Asia og Kaukasus. Som soloartist har Petrosyan også turnert mye i Nord-Amerika, så vel som territoriene nevnt ovenfor.

Født og oppvokst i Charentsavan, Armenia, hvor han fortsatt er bosatt, er Petrosyans mer umiddelbare og familiære røtter fra den etniske armenske enklaven Javakhk (i Republikken Georgia), mens forfedrenes hjemland er i Erzurum (nå det moderne Tyrkia). I 2016 mottok han sin mastergrad i musikk (Duduk-konsentrasjon) ved Komitas-konservatoriet i Jerevan. Petrosyan har en aktiv innspillings- og turnéplan, men har i tillegg også gjennomført mesterklasser og forelesninger om Armenia duduk for organisasjoner som World Music Institute (WMI) i New York City og Apollo Chamber Players (Houston, Texas). Noen av hans viktigste medieopptredener inkluderer blant annet de på Medici.tv, Mezzo TV, BR-KLASSIK, samt BBC Persia.

Arsen har nylig gitt ut albumet «Hokin Janapar», og i den anledning er han nå på turné. «Hokin Janapar» betyr «Min sjels reise» på armensk, og er Petrosyans nostalgiske utforskning av musikk som har rørt ved hans sjel, og som gjenspeiler den armenske nasjonen sin fortsatte odyss. Låtene på albumet er ikke bare sanger, de er snarere et dokument av en nasjon og kultur som nekter å dø.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev