Fredag 20. sep 2019 kl. 19:00

TERJE JOHANNESEN «40års FEBER»

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

URIJAZZ JUBILEUMSKONSERT

Urijazz – jazzklubb for Tønsbergregionen ble stiftet 2. oktober 1979 og er dermed 40 år i 2019. Klubbens jubileumskonsert blir presentert i samarbeid med festivalen «Musikk i Sentrum» og blir åpningskonserten under årets festival. Til denne konserten ønsker Urijazz å presentere ny musikk skrevet av en av de mest sentrale musikerne i Vestfold innenfor jazz, teater og andre, nære kunstformer. Terje Johannesen har vært sentral i Tønsbergs musikkliv i nærmere 40 år. Han har både komponert, arrangert, produsert og gjort studioarbeid, og han har samarbeidet med en rekke sentrale utøvere som Odd Børretzen, Lars Martin Myhre, Anita Skorgan, Claudia Scott, Lars Bremnes og Linda Kvam, og i institusjoner som Thesbiteateret, NRK, National-theatret, Det Norske Teatret og Riksteateret. Han fikk Urijazzprisen i 1991, Nøtterøy kommunes kulturpris i 2002 og Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris i 2013.
Til jubileumskonserten har han samlet noen tidligere musikerkolleger samt noen nye bekjente. Midt blant disse musikerne vil skuespiller Gard B. Eidsvold befinne seg. Johannesen har samarbeidet med Eidsvold ved flere anledninger, som i kritikerroste «Sult», «Terje Vigen» og «Feber». Nettavisen rana.no skriver om fremføringen av «Feber» under Vinterlysfestivalen i 2016: «Terje Johannesens musikalske behandling av tekstene er i undertegnedes (Kristian Rødvand) ører særdeles elegant og smakfull. Noen ganger drivende og rocka, dramatisk og suggererende, andre ganger mystisk, stemningsfull og drømmende».
Terje Johannesen viderefører nå arbeidet med dikt av Knut Hamsun, som denne gang har -inspirert til samarbeidet med Eidsvold og et ensemble på ni musikere (strykere, blåsere, vokal og utvidet rytmeseksjon). Fra København henter vi opp nøttlendingen og saksofonisten Torben Snekkestad og kollega og pianist Søren Kjærgaard. Begge er sentrale som utøvere i det danske musikklivet og som lærere ved -Rytmisk Musikkonservatorium i København.
Johannesen sier om sin inngang til dette verk-et: «Jeg har latt meg inspirere av Hamsuns evne til å beskrive menneskesinnet, usigelig vakkert, vondt og brutalt, men også humoristisk. Konserten vil musikalsk sett forsøke å favne en like stor palett av nyanser og stemninger som tekstene gjør. Alt fra den skjøre visa med gitar-/strykearrangementer til et vart og vakkert kammerensemble, til det improviserte – mystisk og undrende, til suggererende og dramatiske rockeriff med strykere og blåsere. Jeg har alltid vært fascinert av spennet mellom den rene, sangbare melodien, det uforutsigelige i improvisasjonen og det dissonerende/kontrasterende i musikken». Terje Johannesen digger den jordnære sangen à la Bruce Springsteen, men er også veldig nysgjerrig på kunstmusikk og fri improvisasjon. Han har tidligere gjort liknende verk, som konsertversjonen og utgivelsen «Budding Rose» med Line Horntveth.
Komponering og framførelse er støttet av Kulturrådet, Tønsberg kommune, og Norsk jazzforum.
Terje Johannesen – trompet, gitar, vokal
Gard B. Eidsvold – vokal
Torben Snekkestad – saksofoner, reed trumpet
Ellen-Martine Gismervik – cello, vokal
Ragnhild Lien – bratsj, fiolin
Lise Voldsdal – fiolin, bratsj
Søren Kjærgaard – piano, hammondorgel
Terje Støldal – elektrisk bass, kontrabass
Jon K. Rosslund – trommer, perkusjon
Thomas Strønen – trommer, elektronikk

BILLETTER KR 300
URIJAZZ-MEDLEM KR 250
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS
BILLETTER KR 300
URIJAZZ-MEDLEM KR 250
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

KONSERTEN ER ET SAMARBEID MED ´MUSIKK I SENTRUM (WWW.MUSIKKISENTRUM.NO)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev