Onsdag 27. sep 2023 kl. 20:00

Susanne Lundeng Trio

Vadsø Jazzklubb / Kooperativet
Vadsø

ypt melankolsk, dempet, øm og stormfull. Nordnorsk til beinet med all den varmen og intensiteten som det innebærer!
Felespiller og sanger Susanne Lundeng er en av Norges mest anerkjente folkemusikere og har i tillegg nådd langt ut internasjonalt. Hun har forvaltet folkemusikk og særlig musikk fra kystkulturen. Hun har stått sterkt alene, men har også samarbeidet med mange spennende musikere på tvers av sjangere. Nå gir hun ut sin andre plate med en spesielt vibrerende trio. Og det er lett å høre spillegleden hun finner med dem!

Her er jazz og folkemusikk kommet sammen til et gledesuttrykk! Tre musikere som hører hverandre, løfter hverandre og tar med lytteren til nye, uutforskede steder. I sitt samspill med jazzmusikerne Nils-Olav Johansen og Per Oddvar Johansen, finner Lundeng musikken gjennom improvisasjonssamtaler. I tekstene og melodiene skildrer hun selve livets dramatikk og dets innvirkning på både mennesker og landskap.

«Følge» er Susanne Lundeng sitt 13. album. «Vi har med oss alle mennesker vi har møtt gjennom livet og jeg er et ledd i en spille- og fortellerkultur og har med meg musikken, spelemenn og minnene. Det opplever jeg som mitt følge» sier Susanne.
Det er fine sanger du får høre, tonesatt med musikk som puster og som du derfor ikke får høre maken til igjen. Det er jazz, det er folkemusikk – det er levende fortellerkultur.

Susanne Lundeng – fele, sang, Nils-Olav Johansen – gitar, Per Oddvar Johansen – trommer, Sindre Nicolaisen – lyd

Opplev den fantastiske musikken her:
Tirsdag 26. september – Kjøllefjord
Onsdag 27.sept – Vadsø
Torsdag 28.sept – Bodø
Fredag 29.sept – Mo i Rana

Turnéen er i samarbeid med Folkemusikk Nord

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev