Lørdag 17. apr 2021 kl. 20:00

Strømmekonsert: Lilja

Røyken Jazzforum / Asker Kulturhus
Asker

Oddrun Lilja, kjent som gitarist i Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz, Frode Haltlis Avant Folk og Moksha, kom i fjor med sin albumdebut i eget navn, «Marble». Albumet fikk terningkast 6 i Dagsavisen, og var på listen over årets beste norske album i Klassekampens musikkmagasin i 2020. Plata ble også nominert til årets utgivelse i Subjekt, som hevdet at «Marble» er et album som vil bli stående i norsk jazzhistorie.

Musikken er inspirert av reiser hvor Oddrun Lilja har samarbeidet med lokale tradisjonsmusikere fra hele verden. På reisene har Lilja blant annet spilt med ragamusikere i India, gnawamusikere i Marokko, sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon. Med inspirasjon fra disse møtene har hun komponert ny musikk, hvor låtene bærer navn etter ti av byene hun har besøkt. Med sitt fantastiske band tar LILJA med publikum hjem til verden.

Askers jazzmiljø samles 16. og 17. april om en digital minifestival som strømmes direkte og gratis ut til musikkelskere i hele landet. På scenen og skjermen lørdag står fantastiske Lilja.
Når pandemien umuliggjør fysiske konserter blir dette et glimrende alternativ for konserthungrige musikkelskere. Røyken Jazzforum, Asker jazzklubb, Sekkefabrikken kulturhus og Asker kulturhus samler til helgen jazzfolket til digitale konserter og får dermed hele landet og verden som sitt potensielle publikum, som da kan oppleve Liljas fantastiske band i Asker.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev