Torsdag 16. apr 2020 kl. 20:00

Steinar Brenna Kvintett – Åpen scene

Urijazz / Standard Kafé
Tønsberg

Urijazz har som intensjon å støtte opp om ulike tiltak på jazzfronten i regionen. Tidligere leder av Urijazz tok initiativ til spilling av standardlåter på Standard Kafé høsten 2018, åpen for også andre musikere, og Urijazz bistod og prosjektet videreføres. Steinar Brenna inviterer til spilling og løs jakke på verdensberømte Standard Kafé i sentrum. Det blir fokus på standardjazzen, altså de kjente, for det meste amerikanske, komposisjonene de fleste av oss har hørt fra ulike band og musikere Det har vært mer eller mindre kontinuerlig drift «til alle tider». Låter som oftest har innbydende melodilinjer og harmoniforløp. I denne sammenhengen blir de spilt nært opp til sin opprinnelige form.

Besetningen kan variere noe, men er i utgangspunktet de som er nevnt nedenfor. Jansen bor i Holmestrand og spiller i byens storband og med Magne Arnesen. Trommis Pedersen er fra Svelvik og har vært med i flere bluesband, nå i Bourbon Street Jazz Band og Holmestrand Storband. Johannes Eick er en sentral musiker i norsk jazz, gjennom deltakelse i en rekke sentrale band. Han var blant annet med i Vigleik Storaas Trio, som vant Spellemannpriser, og Airamero. Steinar Brenna har vært en sentral musiker og storbandleder i regionen.

Kveldene blir lagt opp med et første sett med musikerne nedenfor, samt kanskje en gjest som bandet har invitert inn for kvelden. I andre sett blir det åpent for andre til å delta. Det er imidlertid ønskelig at de som kan tenke seg å komme og spille tar kontakt med kapellmester Brenna for en smule forberedelse.

Steinar Brenna
924 43 945 eller: sbren@online.no

Steinar Brenna – saksofon
Svein Erik Jansen – gitar
Johannes Eick – bass
Svein Dyve Pedersen – trommer

GRATIS INNGANG, MEN ET BIDRAG I HATTEN
TIL MUSIKERNE ER VELKOMMENT,
ELLER PER VIPPS TIL: URIJAZZ 25245

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev