Lørdag 26. jan 2019 kl. 16:00

Splashgirl / Sarah-Jane Summers solo – Splashgirl med aner i Vestfold

Urijazz / Galleri Galleberg
Tønsberg

SPLASHGIRLS
​Ganske nøyaktig fjorten år etter sin første konsert gav Splashgirl i mars 2018 ut sitt sjette album, «Sixth Sense», som er det femte på labelen Hubro. Albumet markerer samtidig slutten på en periode i bandets kreative utvikling og starten på en ny. Det overveldende og massive lydbildet er produsert av bandets tradisjonelle kjerne: piano, bass og trommer, utvidet med utstrakt bruk av synther og elektronikk. Albumet er mikset av Johnny Skalleberg og mastret av Espen Høydalsvik. De siste årene har bandet spilt et stort antall konserter rundt i hele verden, fra Seattle i vest til Tokyo i øst, og vært å finne på plakaten til en rekke store jazzklubber og festivaler.
Andreas Stensland Løwe – piano, tangenter
Jo Berger Myhre – bass
Andreas Lønmo Knudsrød – trommer, elektronikk

SARAH-JANE SUMMERS
Sarah-Jane Summers er en allsidig, frittenkende og lidenskapelig musiker. Hennes uttrykksfulle og unike stil blander råskapen fra fri improvisasjon med det lyriske fra folkemusikken.
Opprinnelig fra det skotske høylandet, nå bosatt på Nesodden, har Sarah-Jane etablert seg som en av Norges fremste felespillere. Hun beveger seg uanstrengt mellom mellom tradisjon, samtidsmusikk og pop/rock og har spilt med mange.
​Denne konserten er en del av plateslippturneen for KALOPSIA, oppfølgeren til hennes forrige utgivelse, den kritikerroste VIRR. KALOPSIA fokuserer på ulike utvidede/utradisjonelle teknikker – polyfoniske teksturer, klangfarger og kontraster – for solo bratsj, fiolin og hardingfele. Hennes solide bakgrunn som tradisjonsmusiker er alltid til stede, selv i de frie improvisasjonene, og dette gir henne en unik stemme i improvisasjonsmiljøet.
Sara Jane Summers – fele

​BILLETTER 150
UNGDOM 50
​URIJAZZ UNGDOM GRATIS

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev