Lørdag 08. okt 2022 kl. 18:30

Jazz på Gården med SolveigSingsKvintett

Foreningen for Lambertseter gård / Lambertseter Gård
Lambertseter,Oslo

SolveigSingsKvintett: Spiller et repertoar av swingende jazzperler fra 1930 tallet, myke ballader og vuggende bossanovaer. Det blir mye herlig improvisasjon og musikkglede fra disse 5 musikantene. 

Bak mikrofonen: Solveig Borgen er fra Oslo. Hun har en sang -og teater utdannelse fra LIPA og har bodd mange år i Amsterdam der hun samarbeidet blant annet med Candy Dulfer, John Engels og andre kjente nederlandske artister. Hun opptrår med storband og jazzband i innland og utland og startet Moss Jazzklubb i 2022 og underviser teater- og musikalteater ved Moss Kulturskole. Hun bor på Jeløy og er en inspirasjon i jazzmiljøet i Moss og omegn.  

Bak kontrabassen: Putte Johander fra Stockholm har en 5 årig utdanning ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. Han jobber som frilans musiker og driver Øljud studio som teknikker og produsent. Putte har et stort engasjement og har stor glede av å spille og improvisere. Han er også med i Monoswezi, Lekverk, Gunnar Halle 4tet og Fatdog.  

Bak Gitaren: Hans Timmer er født og oppvokst i Amsterdam. Han studerte jazzgitar ved Sweelinck Konservatorium i Amsterdam. Hans spilte i flere storband og jazzkomboer over hele landet mens han underviste gitar ved musikkskolen De Kunstlini. Han turnerte med Solveig i Nederland, Tyskland og Belgia med folk -og jazzbandet Solveig Sings Scandinavian. I 2015 flyttet han til Norge og er nå frilansgitarist og jobber som gitarlærer ved Den Internasjonale skolen. Han spiller på en Gibson es-125.  

Bak trompeten: Stian Omenås fra Valldal i Møre og Romsdal. Han er utdannet jazztrompetist og komponist ved NTNU i Trondheim. Stian har en unik klang innenfor den moderne jazzen i Norge; lyrisk og full av personlighet. Han er en meget aktiv mann og har turnert rundt en hel masse både i Norge og i utlandet med bla. PARALLAX, Lydrommet (DKS), Stian Omenås Ensemble og «Solo», som er hans hovedprosjekt som musiker. Han har komponert klassiske stykker, for teater og storband. I 2007 ble han kåret som ung norsk jazzmusiker av Ungjazz Ålesund. Han har bla. spilt med Frode Alnæs, Bugge Wesseltoft, Margaret Berger, Trygve Seim og mange flere.

Bak trommene: Ingvald Vassbø er aktiv i en rekke forskjellige prosjekter med et bredt musikalsk spenn. Jazzgruppen JUNO, den spellemannsvinnende rocketrioen Kanaan, frijazz-septetten Barrage og Hedvig Mollestads Trondheim Jazzorkester-prosjekt «Maternity Beat» er noen av prosjektene han har bidratt til å forme de siste årene. Ingvald tok mellom 2016 og 2019 sin bachelorgrad i jazzmusikk ved NTNU i Trondheim og er en kreativ og nysgjerrig trommeslager man kan høre på forskjellige konsertsteder i Norge og utlandet. 

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev