Lørdag 08. mai 2021 kl. 11:00

SIGURD HOLE «LYS / MØRKE» SOLOKONSERT

Maijazz / BGE Contemporary Art Project
Stavanger

Sigurd Hole «Lys/Mørke»

Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet Sigurd Hole frem til en personlig stemme som både utøver og komponist. Hans første utgivelse i eget navn, solo kontrabassalbumet «Elvesang», ble utgitt i januar 2018 til strålende anmeldelser verden rundt.

Den norske folkemusikken og minimalismen i klassisk musikk er viktige musikalske inspirasjoner, og naturen er en fundamental drivkraft. Musikken besitter en nærmest zen-aktig ro, og inviterer med dette lytteren inn i et dypt lyttefokus.

14. februar 2020 kom Sigurd med et nytt solo kontrabassalbum; dobbeltalbumet «Lys / Mørke». Albumet er spilt inn på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger). «Lys / Mørke» ble presentert for verden 3. februar i form av en eksklusiv pre-release konsert i Weill Recital Hall i Carnegie Hall, New York.

–»Atmospheric solo bass» (Giovanni Russonello, The New York Times. Critics pick)

-«… an album of profound beauty» (John Kelman, allaboutjazz.com)

– Jazznytt (NO): «Låtene er vakre, sansen for timing og dramatikk stor – og spillet hans, med lasersikteintonasjon og slørskyer av overtoner, er overdådig.»

Sigurd Hole – bas

Takk for samarbeid med BGE Contemporay Art Project

Photo: Britt Adams

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev