Lørdag 29. jan 2022 kl. 19:00

Shannon Mowday’s LILA and Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Shannon Mowdays LILA og Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester (AOJO).

AOJO, Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, formidler en forbløffende kombinasjon av ung energi og moden musikalitet og består av 25 svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av Shannon Mowday. Det er en fantastisk kompleksitet, løssluppen energi og samtidig en nesten uhørt nøyaktig unøyaktighet i dette kollektivet, som får dette bandet til å sjokkere og begeistre. AOJO kommer til denne konserten med en ny og spennende besetning med unge musikere som vil presentere musikk av Mowday, Geir Lysne, Hilmar Jensson og Helge Sunde.

AOJO er en del av Østnorsk jazzsenters satsning på rekruttering og unge talenter, og bandet har, siden debutkonserten på Kampen Jazz høsten 2014, spilt på store og små scener i inn og utland som Moldejazz, Oslo jazzfestival, Vossajazz, Jazz Baltica (Tyskland) og Standard Bank National Youth Jazz Festival (Sør-Afrika) med mer. I 2019 ga de ut plata «Oasis of Bad Vibes», og det ble også lagd en dokumentar om bandet «Om å spille sammen som seg selv».

LILA (Divine play)
Line-up:
Shannon Mowday – alt- og barytonsaksofon, kontra altklarinett, komposisjon
Helge Lien – piano
Johannes Eick – 6-strengs akustisk bass
Erik Nylander – trommer
Louise Lavoll – lyddesign

Energi, rytme, sterke melodier, følsomhet og improvisasjon er elementene i «spill» som forener norskbaserte Shannon Mowday og hennes sørafrikanske røtter, med noen av Skandinavias beste kreative og improviserende artister. LILA hadde sin debutforestilling på Oslo Jazz Festival 2019, etterfulgt av forestillinger i Norge og Sør-Afrika, med blant annet Joy of Jazz Festival i Johannesburg. LILA ga ut sitt debutalbum «The Land In-Between» på Bugge Wesseltoft sitt OK World Label i oktober 2020. Mowdays musikk er preget av sterke elementer fra hennes kultur, reiser og livshistorier, men presenterer også problemstillinger for sosial diskurs. Gjennom albumet ønsket LILA å finne felles grunn i uttrykkelsen, men også å utforske forskjeller utover sjangergrenser og stilforventninger.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev