Fredag 15. mar 2024 kl. 20:00

Scott Henderson Trio + Support: Jeff Aug

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Scott Henderson vender tilbake til Cosmopolite med et nytt album «Karneval» som lanseres i februar 2024.

Harmoniene er mer komplekse, men bluesen er der fremdeles. Låtene har mye rock i seg, særlig i soloene!

Henderson sier selv om albumet: «Konseptet med soloene på dette albumet er å prøve å nå frem til steder jeg aldri har vært før. Det er til og med en egen låt kun med solo gitar, noe jeg aldri har gjort før».

Med seg på plata har han bassist Romain Labaye og perkusjonist Archibald Ligonniere, de samme musikerne som var med på albumet «People Mover».

Jazz Time Magazine har nylig kåret Henderson til beste gitarist og beste elektriske/jazz-rock/kontemporære artist. Trioen vil spille materiale fra det siste albumet, tidligere album i tillegg til senere blues-utgivelser.

Henderson er kjent for å bringe lidenskap til sine liveopptredener og med sin allsidighet innen moderne gitarspill tar han publikum fra jazz til blues, og utforsker kraften i begge sjangre. Få gitarister kan gjøre det Henderson klarer, å ta oss fra intensiteten vi kjenner fra Jimi Hendrix til Herbie Hancocks berømte harmoniske høyder!

Support: Jeff Aug

Før konserten med Scott Henderson Trio får vi en gitarsolo av Jeff Aug som er med på turneen i forbindelse med det nye albumet. Aug har turnert som soloartist i Europa og USA de siste 25 årene og har satt to Guiness World Records for «Flest konserter fremført i ulike land i løpet av 24 timer» – to ganger en i 2009 og en i 2012.

Line up:

Scott Henderson – gitar
Romain Labaye – bass
Archibald Ligonniere – trommer

Spesiell gjest: Lina Mastalska – gitar

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev