Torsdag 10. nov 2022 kl. 19:00

Scheen Jazzorkester + Thomas Johansson + Cortex

SkiensJazzdraget / Ibsenhuset
Skien

Skiens egen supertrompetist Thomas Johansson skreiv i 2018 verket «As We See It…» på bestilling til Scheen Jazzorkester som resulterte i omfattende turnering på klubber og festivaler samt en hyllet utgivelse på Clean Feed Records. Nå står et nytt bestillingsverk for tur!

Denne gangen var det naturlig å trekke inn Cortex, som har vært Thomas sin egen kvartett siden 2007. Ensemblene har til sammen 13 utgivelser bak seg, og nå var det endelig anledning til å samle krefter. Verket har fått tittelen «Flettverk», og musikken er skrevet spesielt for musikerne som spiller i de to ensemblene.

Idéen bak det hele er å skape et flettverk av større og mindre stykker som sammen danner en større helhet, der publikum inviteres med på reisen. Det blir melodisk, rytmisk, vakkert, stygt, energisk og heftig!!

Scheen Jazzorkester er for anledningen utvida med et ekstra komp og en blåser, og det er duket for en heftig konsert med stort spenn!

Med: Thomas Johansson – trompet/komposisjoner, Jon Øystein Rosland – tenorsaxofon, Guttorm Guttormsen – saxofoner/fløyte, André Kassen – saxofoner, Kristoffer Alberts – saxofoner, Line Bjørnør Rosland – klarinetter, Finn Arne Dahl Hanssen – trompet, Magne Rutle – trombone, Frøydis Aslesen – trombone, Åsgeir Grong – basstrombone, Rune Klakegg – tangenter, Ola Høyer – bass, Jan Olav Renvåg – bass, Dag Erik Knedal Andersen – trommer, Audun Kleive – trommer

Konserten starter med en kort forsnakk mellom Thomas Johansson og daglig leder i Sørnorsk jazzsenter Jørn Størkson, der vi får et lite innblikk i hva vi får høre.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev