Lørdag 11. nov 2023 kl. 14:30

Rubber Soul Quartet

Sildajazzens venner / Høvleriet
Haugesund

De klassiske låtene til The Beatles får nytt liv når Rubber Soul Quartet fremfører sine re-arrangerte «halvmoderne» jazzversjoner. Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet med en kollektiv tilnerming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse. Deres varianter er gitarbaserte, men mer akustiske enn originalene, med sax og kontrabass, og de er gjerne lengre, litt løsere og både med og uten vokal.

I motsetning til amerikanske standardlåter fra 1930-, 40- og 50-tallet, som hundrevis av jazzkvartetter har tolket i en årrekke, så spiller dette bandet altså kun engelske standardlåter fra 1960-tallet, hovedsakelig komponert av musikkhistoriens kanskje mest innflytelsesrike songwriter-par, John Lennon og Paul McCartney, der særlig sistnevnte har uttalt at han liker jazz! Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet sine re-arrangerte, «halvmoderne» jazzversjoner, med en kollektiv tilnærming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse. Deres varianter er gitarbaserte, men mer akustiske enn originalene, med sax og kontrabass, og de er gjerne lengre, litt løsere og både med og uten vokal.

Rubber Soul Quartet har bl.a. spilt på Kongsberg Jazzfestival to ganger, Jazz på Jølst, Jazz i Våler, Bodø Jazz Open, Robert Normann festivalen, JazzAid, JazzAkademiet i Oslo konserthus, for Musikkens Venner og på mange jazzklubber. Dette utadvendte bandet, med Beatles-ekspert Bård Helgerud fra Skien i front, treffer et bredt publikum.

Bandets første plate Blackbird kom ut i 2020 og ble godt mottatt bl.a. av det internasjonale magasinet All About Jazz. I 2022 kom oppfølgeren Something ut på Losen Records. www.losenrecords.no/release/something

Bård Helgerud – gitar, vokal
Håvard Fossum – saxofoner
Andreas Dreier – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer

Foto Lars Opstad

Pris:

Billetter ved inngang

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev