Torsdag 23. sep 2021 kl. 19:00

Ron Carter «Foursight» Quartet

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Payton Crossley – trommer
Donald Vega – piano
Jimmy Greene – tenor sax
Ron Carter – bass

En konsert med Ron Carters ‘Foursight’ tar deg med på en musikalsk reise gjennom en rekke album. Fra standarder på albumet ‘Dear Miles’ til ulike kjente originaler dokumentert gjennom Carters livslange karriere.

I mer enn syv tiår har den sympatiske kontrabassisten fra Ferndale, Michigan, blitt ansett som en av de viktigste, mest kreative og enestående representantene for sitt yrke. Han er en av de mest innspilte bassistene i jazzhistorien, og har medvirket på godt over 2500 album.

Ron spilte inn sine første album med kolleger som Eric Dolphy og Don Ellis på begynnelsen av 1960-tallet, prosjekter som har hatt en formativ innflytelse på moderne jazz. Senere gjorde han uforglemmelige prestasjoner i den legendariske kvintetten til Miles Davis, jobbet med Gil Evans, Cannonball Adderley, Freddie Hubbard, Dexter Gordon, B.B King, James Brown, Stan Getz, Quincy Jones, Roberta Flack, Antonios Carlos Jobim, Jim Hall, Herbie Hancock og McCoy Tyner, i soloprosjekter, med storband og til og med innenfor hiphop.

Ron Carter har mottatt en lang rekke høythengende priser og utmerkelser, og er bl.a. æresprofessor ved Music Department of The City College of New York. Han har vunnet flere GRAMMY’s og arrangert og komponert musikk for flere filmer gjennom karrieren sin. Han har dessuten skrevet flere bøker, og har medvirket på filmmusikken til klassikere som ” ’Round Midnight”.

Født i 1937, og stadig like aktiv som musiker. Denne gangen stiller han sammen med Donald Vega på piano, Payton Crossley på trommer og Jimmy Greene på tenor sax.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev