Lørdag 08. mai 2021 kl. 15:00

QUATUOR BOZZINI, INGAR ZACH, KIM MYHR OG CAROLINE BERGVALL

Maijazz / Rimi/Imir - SceneKunst
Stavanger

Spennende musikalsk møte mellom samtidsmusikk og jazz!

På denne konserten på Maijazz presenterer komponistene Kim Myhr og Ingar Zachs to forskjellige samarbeider med den fransk/norske poeten Caroline Bergvall. De har komponert hvert sitt stykke for et ensemble bestående av den canadiske strykekvartetten Quatuor Bozzini, Bergvall og komponistene selv på 12-strengs gitar og perkusjon. I samarbeidet har Bergvall utarbeidet tekster spesifikt for begge stykkene som hun selv fremfører.

Kim Myhrs «Pressing clouds passing crowds» er det lengste av de to stykkene, og ble komponert for åpningen av Festival International Musique Actuelle i Victoriaville i Canada i 2016. Stykket ble svært godt mottatt i pressen, og ble av mange journalister kalt et av festivalens store høydepunkt. Stykket er dvelende vakkert med en følelse av en opphevet tyngdekraft; det er som man hører én lang sang på femti minutter, hvor subtile forflytninger i puls og harmoni skaper en nesten hypnotisk fremdrift. I 2018 utkom musikken på plateselskapet HUBRO, og ble blant annet inkludert i radioprogrammet «Best of 2019 So Far» av Stuart Maconie på Freak Zone på BBC6. Kvelden åpnes med stykket «The Lost Ones» av Ingar Zach for samme ensemble. «The Lost Ones» var i utgangspunktet et duostykke, men Zach fikk en idé om å arrangere ut stykket for dette ensemblet, etter Kim Myhrs prosjekt. Bergvalls bidrag til dette stykket er en kort, men brutalt vakker tekst, som speiler markeringene og den nesten nådeløse statiske karakteren i instrumentalpartiene.

Kim Myhr – 12-strengs akustisk guitar, Caroline Bergvall – stemme, Ingar Zach – perkusjon
Quatuor Bozzini: Clemens Merkel – fiolin, Alyssa Cheung – fiolin, Stéphanie Bozzini – bratsj, Isabelle Bozzini – cello

Program –
pressing clouds passing crowds (Myhr/Bergvall) – Inside the inside (Zach/Bergvall) Music by Kim Myhr and Ingar Zach Text by Caroline Bergvall
Dette er en samproduksjon mellom Maijazz, Ny Musikk Stavanger og Rimi Imir Scenekunst
«Insistent and Hypnotic» – All about jazz

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev