Fredag 08. des 2023 kl. 20:00

PØKK og Dokkhuset presenterer: NOTHING PERSONAL

/

– ‘Søkende elektronisk samtidsmusikk, intrikate popmelodier, sensibilitet fra avantgarde-r&b, sofistikert trance og impro’ (Audun Vinger)

Nothing Personal er et kollasjprosjekt bestående av Dorothea Økland, Thea Emilie Wang og Solveig Wang. Bandet omfavner eksperimentelle poplåter, frie improvisasjonsstrekk og fieldrecordings, og musikken kan beskrives som eksperimentell pop med elementer fra jazz, R&B og elektroakustisk musikk.

Nothing Personal mikser ukonvensjonelle elementer og servere lytterne en live lydkollasj som blir til i nuet. Tilnærmingen til musikken er som i
en forskerlab der de tre musikerne undersøker lyder, låter og effekter.

Trioens første EP «The Alchemy of Nothing Personal» gav terningkast 5 fra både Subjekt og Stavanger Aftenblad, hvor Subjekts Elisteinar Tenga skrev: «‘The Alchemy of Nothing Personal’ er en abstrakt totalitet med en dada-estetikk som sjarmerer, stemmer som forfører og komposisjoner som overrasker for seg og i hop. Her er en fremtidsrettet EP som virkelig setter musikklandskapet i fyr og flamme!».

Dagens Næringslivs Audun Vinger beskrev trioen slik: «Nothing Personal er som en drøm som går i oppfyllelse, der søkende elektronisk samtidsmusikk møter intrikate popmelodier, sensibilitet fra avantgarde-r&b, sofistikert trance og impro.»

Bandet har spilt på festivaler som blant annet by:Larm, Festspillene i Nord-Norge og avsluttet åpningskonserten på prestisjefylte Borealis i 2022. Konsertopplevelsen er akkompagnert av Tobias Gulbrandsens visuals som gir musikken og lytteropplevelsen en egen dimensjon. Nothing Personal tar med lytteren i utforskningen av hva som er personlig i musikken. Er det teksten til en poplåt, en fieldrecording av en grandtante somsynger, eller en sunget melodi med autotune?

– ‘a brilliant mix of jazz, avant garde, electronica, pop and electro acoustic music” (- Stuart Maconie, BBC Radio 6)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev