Fredag 05. apr 2024 kl. 18:30

Paal Nilssen-Love Large Unit Orchestra med Sund-elever

Inderøy jazzforum / Sund Folkehøgskole
Inderøy

Paal Nilssen-Love har de siste ti årene arbeidet mer og mer med komposisjon og skriver nær all musikk for sitt eget Large Unit, og er også stadig mer aktiv som komponist i de øvrige band og ensemblene han spiller i. Han har siden han entret jazzscenen blitt inkludert i ensemblene til mange av sine egne forbilder, og nestorer som Frode Gjerstad, Evan Parker og Peter Brötzman har tatt med Nilssen-Love i sine band fra han var ganske ung.

Med Large Unit har han startet samme trend, men med seg selv som bandleder. Large Unit har i stor grad vært et ensemble hvor han ved siden av noen få jevnaldrende har invitert inn unge impro-musikere, som for Nilssen-Love selv har vært nye bekjentskaper. Han har holdt svært vellykkede workshops ved Norges musikkhøgskole – som ledet til et stort bestillingsverk under Only Connect i 2018; samt workshops med studenter fra Griegakademiet, Sund folkehøgskole og Universitetet i Stavanger de siste årene.

For Nilssen-Love selv har arbeidet med studenter og nyutdannede musikere vært meningsfylt og motiverende. Han kjenner igjen seg selv i studentene og blir minnet på hvor viktig det var for han å få bli med Frode Gjerstad da han selv var ung og lovende musiker i Stavanger. Tilbakemeldingene fra studenter og lærere de ulike stedene har også vært overveldende.

Large Unit Youth Orchestra (arbeidsnavn) skal gjennomføre 3 dagers workshop, innøving og resultatet ender med konsert. Formatet setter enda større krav til Nilssen-Love som komponist, og for å få det hele til å henge sammen kreves en strukturering av de kompositoriske elementene som i utgangspunktet bryter litt med tanken om fri improvisasjon. Nilssen-Love må være en av de mest erfarne når det kommer til det å skrive for og spille i store friimpro-band. Han har sitt eget Large Unit hvor frie tøyler for hver enkelt står svært sentralt, og har også være med i Peter Brötzmann Chicago tentet, Ken Vandermarks Territory Band, Frode Gjerstads Circulasione Totale Orchestra og Mats Gustafssons Nu-Ensemble

Paal Nilssen-Love – trommer
Elever ved Jazzlinja på Sund folkehøgskole

Foto: Lars Opstad

Pris:
200,-
Medlem 100,-. Elev ved videregående skole 50,-. Jazzpass Fri inngang.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev