Torsdag 19. mai 2022 kl. 19:00

Open String Department

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Line-up:

Magnus Wiik – mandolin, banjo, dobro
Aksel Jensen – kontrabass
Espen Bjarnar – gitar

Open String Department er en strengebasert trio som har vakt oppsikt hos både jazz og folkemusikk-publikummet i Europa. Trioen ble startet på jazzlinja i Trondheim i 2012. De har så langt gitt ut to kritikerroste plater, samt turnert i Europa og Japan. Trioen sprang ut av det etter hvert legendariske bluegrassbandet Julie & The New Favorites, og har bevist at de behersker både drivende bluegrass og jazz i fingerspissene. Open String Department balanserer på en knivsegg mellom moderne improvisasjonsmusikk og amerikansk bluegrass, og skaper med dette et unikt uttrykk.

Med debuten «Fringe Music» fikk bandet mye oppmerksomhet, og plata havnet på flere årsbeste-lister. Siden da har trioen samarbeidet med musikere som Ola Kvernberg og Stian Carstensen (som begge er med på debutplata), Harpreet Bansal og Siri Gjære for å nevne noen. Oppfølgeren Americanarchy kom i 2020 til unisont gode kritikker, og bandet har tatt noen sjumilssteg på vei mot denne.

«Trioen står fram med en trygghet og nerve i samspillet. Lydbildet er distinkt og dynamisk». – Dag og Tid

Magnus Wiik er en prisbelønt multi-instrumentalist. Han har vært primus motor bak et titalls kritikerroste plater og samarbeidet med store navn innen jazz, bluegrass og irsk folkemusikk. Aksel Jensen er en av landets mest brukte bassister innen jazz og folkemusikk. Han er mye brukt som sessionmusiker og jobber med band som Game of Drones og Martin Högberg Trio. Espen Bjarnar markerte seg i ung alder som et gitartalent av de helt sjeldne, og hans umiskjennelige gitarspill har vært å høre i ESP og Arne Torviks Northern Sounds de siste årene.

19.mai kommer Open String Department til Cosmopolite for å fylle scenen med unik strengemusikk, en kveld vi virkelig ser frem til!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev