Torsdag 18. apr 2024 kl. 19:30

«One for John!»

Asker Jazzklubb / Lancelot
Asker

One for John! – Plateslipp

Bassisten Andreas Dreier og trommeslageren Frederik Villmow ville hylle John Pål Inderberg, en av nestorene innen norsk jazz, med å ta han med i bandet sitt. Laget er toppet med Bjørn Vidar Solli, en av landets ledende jazzgitarister, og sammen er denne kvartetten et sterkt musikalsk kollektiv. One for John! byr på et spontant musikalsk uttrykk. Etter en suksessfull turne i 2023 samt plateinnspilling på Newtone Studios, presenteres det nå albumet ‘One for John!’ (Losen Records, utgivelse innen våren 2024) som feires med fem lanseringskonserter i Norge. Dreier og Villmow har skrevet nye komposisjoner med de to solistene I tankene, og musikken beskrives som elegant, dynamisk, og svingende. Både det kollektivet samspillet, samt det individuelle uttrykket av de fire musikerne, er markant og tilstede. Våren 2024 kommer albumet One for John! ut på Losen Records, og det feires med fem lanseringskonserter i Oslo, Gjøvik, Asker, Halden, og Ski.

John Pål Inderberg er en av bautaene innen norsk jazz. Han ble i 2022 sammen med Bjørn Alterhaug tildelt Kongens fortjenestmedalje som anerkjennelse for deres enorme bidrag til det norske jazzmiljøet som musikere, forskere, og pedagoger. John Pål er selve personifiseringen av den vellykkede metodikken på Jazzlinja ved NTNU, som har inspirert rundt 400 tidligere studenter, som i sin tur har satt sitt preg på norsk og europeisk musikkliv. Den musikalske CVen hans strekker seg over flere tiår med samarbeid med musikere og ensembler som Chet Baker, Warne Marsh, Lee Konitz, Bob Brookmeyer, Gil Evans, Jan Erik Vold, Chick Corea og Trondheim Jazzorkester.

Bjørn Vidar Solli har for lengst etablert seg som en av Norges fremste jazzgitarister. Etter at Solli har bodd flere år i New York, USA, der han har samarbeidet med noen av New Yorks fremste jazzmusikere som bl. a. Seamus Blake, Bill Stewart og Ingrid Jensen, er han tilbake i hjemmelandet. Han er en etterspurt gitarist som turnerer stadig både i Norge og internasjonalt, og har gitt ut åtte album i eget navn, og i tillegg samarbeidet med mange fremragende musikere.

Bassisten Andreas Dreier er kjent fra band som bl a Rubber Soul Quartet, norsk/islandske ASTRA Quartet, og Prime Time Orchestra. Han har gitt ut to album i eget navn med Bjørn Vidar Solli på gitar der han brukte material av pianisten Ahmad Jamal som inspirasjonskilde, tidligere utgitt på Losen Records, og har en aktiv konsertvirkomhet som bassist med opptreden på diverse jazzklubber og jazzfestivaler.

Trommeslager Frederik Villmow er født i Köln, utdannet med mastergrad ved Jazzlinja ved NTNU Trondheim, og bosatt i Oslo. Han har de siste årene samarbeidet med en rekke internasjonale musikere som Nicole Glover, David Kikoski, Alexander Claffy, Tomas Franck, Carl Winther, og Mats Holmquist Big Band, og er en aktiv musiker i det norske jazzmiljø i band som Frederik Villmow Quartet, Olga Konkova Project, og Cecilie Grundt Quartet. Han har turnert mye, både i Norge og i utandet, bl a i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Island, Tyskland, Polen, Nederland, Irland, England, Kuwait, og De forente arabiske Emirater.

Konserten støttes av Norsk Jazzforum og Per Dreiers Minnefond

Medvirkende: John Pål Inderberg – barytonsaxofon , Bjørn Vidar Solli – gitar , Andreas Dreier – bass, komposisjoner og Frederik Villmow – trommer, komposisjoner.

Gratis Inngang

Pris:
Gratis inngang

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev