Onsdag 02. feb 2022 kl. 19:00

Nordnorsk Jazzensemble «Vippepunktet»

Bodø Jazz Open / Stormen Konserthus
Bodø

Vippepunktet er et nyskrevet verk av Jakop Hauan Janssønn med tekster av Pål Moddi Knutsen.
Ensemblet har påfølgende turné til Nordlysfestivalen i Tromsø, Vadsø Jazzklubb og som åpningskonsert på Bodø Jazz Open.
Tittelen «Vippepunktet» henspiller på det som skjer når noe lite vipper balansen av et system og provoserer frem en stor forandring. Livet i Arktis tar plass midt i en dramatisk, gåtefull og følelsesladd scene av voldsomme klimatiske, miljømessige, politiske og økonomiske endringer. Ved å bruke «Vippepunktet» som utgangspunkt for verket, ønsker Janssønn å fokusere på vår landsdel og sette et nytt lys på de mange utfordringer vi kan møte når vi nærmer oss et vippepunkt.

Ensemblet består på dette prosjektet av følgende musikere: Moddi – vokal, Daniel Herskedal – tuba, Atle Nymo – sax, Ragnhild Furebotten – fele, Martin Högberg – gitar, Eirik Fjelde – tangenter, Dag Okstad – bass, Jakop Janssønn – trommer/perk og MiNensemblet fra Musikk i Nordland. Torbjørn Thrane Sandnes står for lys/visuals og Brynjar Erdahl er lydtekniker.

«Vippepunktet» er Nordnorsk Jazzensemble sin første produksjon men ble utsatt pga Korona. Verket er laget av komponist og kunstnerisk leder Jakop Hauan Janssønn, som er en av landsdelens mest aktive og kreative musikere og komponister. Tekstforfatter og vokalist er Pål Moddi Knutsen og Daniel Herskedal er arrangør.

Nordnorsk Jazzensemble drives av Nordnorsk Jazzsenter, i nært samarbeid med Musikk i Nordland (MiN) og andre kulturaktører i landsdelen.

Se også Nordnorsk Jazzsenter sine nettsider for historikk og mer info om arbeidet med Nordnorsk Jazzensemble.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev