Søndag 08. mar 2020 kl. 15:00

Nordisk framtidsprosjekt inntar Sentralen

Improbasen / Sentralen
Oslo

Søndag 8. mars er det et meget spesielt band som inntar Sentralen. Vi får høre fire svært unge talenter, som kommer til å gjøre seg bemerket i nordisk jazzliv i mange, mange år framover. 9 år gamle Ida Reitan Arntzen på altsax, 10 år gamle Bjalla Beintudottir Dalsgard fra Tórshavn på gitar, 12 år gamle Elias Reitan Arntzen på bass, og 11 år gamle Þórkatla Sigurdardottir fra Reykjavik på trommer, møtes for første gang som samlet gruppe, selv om de på tross av sin unge alder allerede har vært med på så mange prosjekter, at de nok har møtt hverandre før i ulike sammenhenger.

Ida og Elias er blant de yngste fremadstormende talentene blant Improbasen’s egne elever, mens både Bjalla og Þórkatla er produkter av de prosjektene vi har gjennomført i de nordiske landene de siste årene.

Þórkatla var med på den første åpne workshopen vi hadde på Nordens Hus i Reykjavik i 2017, og har senere deltatt på en rekke prosjekter, sammen med unge talenter fra inn- og utland. Bjalla kom som en åpenbaring inn i livene våre da vi hadde den første workshopen på Nordens Hus i Tórshavn i juli 2019. Læringskurven har vært så bratt at det nesten ikke er til å tro, og for en måned siden deltok hun som fullverdig bandmedlem sammen med noen av våre mest erfarne elever, da vi turnerte en hel uke på Færøyene, og spilte på den flotte festivalen Vetrarjazz.

På selveste kvinnedagen faller alle brikkene på plass, når disse unge talentene forener sine krefter på Sentralen i Oslo.

Improbasen har spesialisert seg i å presentere unge jazztalenter på svært høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz. Konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som er svært godt egnet for kammerjazz. Når disse fire talentene går i dybden, kan vi love noe HELT annet en det man forventer av barnejazz på dette aldersnivået.

Serien på Sentralen fortsetter utover våren, med nye grupper hver måned. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev