Onsdag 08. mar 2017 kl. 19:30

Nils Petter Molvær

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Molvær med en av Norges beste jazzkvartetter kommer til Sandvika

Fra “khmer” til de vakreste dyp til en konsertsal nær deg: Nils Petter Molvær med en av Norges beste jazzkvartetter kommer til Bærum Kulturhus. Med kaskader av vellyd og uro har Nils Petter Molvær igjen definert hva norsk jazz og framtidsmusikk bør høres ut som: Trompetisten og komponisten bygger egne dykkererfaringer oppå stemningene og klangene han er så kjent for. Platen “Buoyancy” får rett og slett en fantastisk mottakelse nå, og i tillegg til noen konserter ellers på Østlandet er Molvær med kvartett nå klar for Bærum Kulturhus i vinter.

Referansene spenner fra hans egne storrverk (som debutplata “Khmer”) til udødelige Beatles- og Pink Floyd-klassikere når redaksjoner og musikkelskere skal beskrive Nils Petter Molværs nye musikk. Siden 1982 har Molvær vært viktig i norsk jazz og en av våre mest markante konsertartister, både i gruppa Masqualero og senere som soloartist som lar jazz og elektronisk musikk møtes. Gjennombruddet med “Khmer” i 1997 og den solide karrieren etter dette knytter tråder til Miles Davis såvel som Jan Garbarek og Jon Hassell.

Mange trekker også fram stjernekvaliteten i bandet han spiller med, som tangerer hans musikalitet: Geir Sundstøl på gitarer, Jo Berger Myhre på bass og Erland Dahlen på trommer

Aftenpostens anmelder har aldri hørt Molvær bedre enn med denne kvartetten: “Buoyancy er tuftet på modenhet, levd liv og levende musikalsk tilstedeværelse. Det er en seier i seg selv.” Dagsavisen sammenligner med stemningen Pink Floyd skaper på “Comfortably Numb” og kaller albumet for “skjønnhet med skarpe kanter”.

– Mottakelsen blant jazzelskere og i redaksjoner, avis og radio er formidabel, og det er en glede å ønske Molvær til et hus der den gode jazzlyden settes høyt. Det sier produsent Arvid Wam Solvang i Bærum Kulturhus, som understreker at Bærum og omegns lokale musikkjennere her har en mulighet til å oppleve stor musikkunst i sin egen storstue.

Medvirkende:

Nils Petter Molvær – Trompet
Geir Sundstøl – Gitarer
Jo Berger Myhre – Bass
Erland Dahlen – Trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev