Torsdag 23. apr 2020 kl. 21:00

Nicols/Gjerstad/Bergstrøm // Tou

Tou / Tou Scene
Stavanger

Nicols/Gjerstad/Bergstrøm

Trioen samler to pionerer fra hver sin side av Nordsjøen, to løse tråder etter den legendariske improvisasjonsmusikeren John Stevens. Den skotske vokalisten Maggie Nicols og Stavangers Frode Gjerstad har til tross for sin lange fartstid på verdens improscene, aldri spilt sammen. Likevel har de begge kompromissløst pløyd vei for nye generasjoner improvisasjonsmusikere, som er representert i gitarist Ferdinand Bergstrøm. Erfaring og begeistring for den engelske improvisasjonsmusikken, som Spontaneous Music Ensemble og Derek Bailey, er felles for de alle. Med engasjement og pågangsvilje leverer trioen fri improvisert musikk for sansene.

Maggie Nicols er en skotsk improvisasjonsmusiker, en av scenes fremste vokalkunstnere og en pioner innen den engelske improvisasjonsmusikken. Hun begynte karrieren på slutten av 60-tallet i John Stevens legendariske Spontanous Music Ensemble sammen Trevor Watts og Johnny Dyani. Siden den gang har hun blandet musikken med teatralske elementer, tekst og et stort sosialt engasjement. På slutten av 70-tallet var hun med å starte Feminist Improvising Group sammen med Lindsay Cooper. Hennes sosiale og politiske engasjement har vært en sterk drivkraft bak musikken, noe som blant annet har resultert i det månedlige musikkmøte «The Gathering» og utallige workshops.

Frode Gjerstad har med over 120 album etablert seg som en av improscenens store saksofonister. Han er musikerne som har fått verdenseliten til å besøke en barnehage på Hinna og eksponert regionen og landet, for mange store musikalske øyeblikk. Frode har i lang tid rettet sin entusiasmen mot mindre besetninger, spesielt trioer, noe som burde bygge opp under denne konstellasjonens potensiale.

Ferdinand Bergstrøm er trioens bindeledd. Under hans bachelorstudie på Fakultet for Uøvende Kunst i Stavanger ble det etablert en musikalsk dialog med Frode. De har blant annet samarbeidet i trio med bassisten Alexander Riris og gjennom improvisasjonsbandet Kanute. Maggie var en del av et masterprosjekt Ferdinand gjorde på Norges Musikkhøyskole, der de to møttes på landsbygda i Wales, spilte duo og snakket om musikkens sosiale sprengkraft.

Maggie Nicols – Vokal

Frode Gjerstad – Saksofoner

Ferdinand Bergstrøm – Gitar

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev