Lørdag 16. okt 2021 kl. 10:00

Morgenkonsert med Harald Lassen(solo)

/ Sagene kirke
Oslo

På denne morgenkonserten får dere møte saxofonist Harald Lassen. Harald sin fargerike tilstedeværelse i norsk jazz de siste årene har definitivt ikke gått ubemerket hen. Hans økende anerkjennelse og rykte som en musikalsk kraft innen norsk jazz er ikke bare berettiget, men tydelig for alle å høre. «Haralds musikk er jazz, men jazz med en annen form og farge. Musikk som bare kan komme fra et fritt og åpent sinn» skrev internasjonal presse om hans siste album Human Samling som også ble nominert til Spellemann for beste jazzalbum.
Helt solo opptrer Harald svært sjeldent, men idet han først gjør det lefler han ikke med det sedvanlige og utprøvde når han kombinerer saxofon og piano med to hender og en munn. Ja – samtidig, ja. Om det er en pianospillende saxofonist eller en saxofonspillende pianist er kanskje ikke så viktig, men vakkert, nedpå og nært blir det iallfall.
På denne konserten vil Harald Lassen ta utgangspunkt i egne komposisjoner, og gripe fatt i og improvisere rundt de innfall han måtte få der og da.
Selv sier Harald om konserten: «kirkerommet er et av de stedene jeg trives aller best, både som musiker, men også som menneske. Det har en naturlig ro og autoritet som gjør meg trygg. Det får oss til å hviske, sette oss ned og å reflektere. Det skjerper rett og slett sansene. Et perfekt rom for musikk og annen god energi. Jeg gleder meg».

Velkommen til en nydelig start på morgenen!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev