Søndag 21. apr 2024 kl. 17:51

Monzie Blue – PLATESLIPP – med Ivan Blomqvist ensemble

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Monzie Blue – PLATESLIPP – med Ivan Blomqvist ensemble
med BONUSKONSERT og gjesteartister!

An immensely beautiful soundscape of loss, lived life and light

Søndag 21. april, kl 17.51. Dørene åpner kl 17.15 – kr 260 / 210 (honnør, student)

Noen ganger tar det litt lenger tid å finne sine drømmer, og når Monzie Blue platedebuterer i en alder av 50 år, er det med myke, sjelfulle og omfavnende jazztoner som vitner om erfaring og levd liv.

«Love lost and returned» er en samling originale jazzinspirerte låter skrevet av Monica Krogstad (Monzie Blue), både alene og i samarbeid med flere låtskrivere rundt om i verden. Tekstene handler om å si farvel til noen ved livets slutt, tapt kjærlighet og sorg over ting som aldri skjedde, men også om å reise seg igjen, gå videre og finne tilbake til gleden på den andre siden.

Monzie Blues lydbilde kan minne om tidløse klassiske jazzlåter fra 60- og 70-tallet, men hun er også inspirert av jazzsangere i nyere tid som Melody Gardot og Diana Krall. Vokalen hennes har blitt beskrevet som varm, melankolsk og melodiøs.

Hele albumet er mesterlig arrangert og produsert av Spellemanspris-nominerte pianist og «synth wizard» Ivan Blomqvist, som har jobbet med artister som Rohey, Emilie Nicolas, dePresno, og Silja Sol.

Ivan Blomqvist ensemble er for anledningen satt sammen av flere av de samme musikerne som spiller på albumet.

NB. Konsertstart er presis kl. 17.51

Monzie Blue – vokal, Ivan Blomqvist – piano, Kaja F. Pettersen – cello, Lise Sørensen Voldsdal – fiolin, Erlend Olderskog Albertsen – bass + gjest Erlend Mikael Sæverud – gitar

BONUSKONSERT!

I anledning av at hovedartisten selv fyller 50 år denne helgen, har denne konserten to deler. Etter en liten pause vil får vi møte flere av Monicas artistvenner og musikalske samarbeidspartnere fra inn- og utland, som byr på mer flott musikk innen flere sjangere.

Vi får høre den prisvinnende New York-baserte artisten Sonya Heller, Mary & the Moon med sin fengende pop noir og bluesrockbandet The Shady Crew, hvor Monica har vært vokalist i en årrekke. Kanskje blir det noen overraskelser også…!

Billetten dekker begge konserter, og du kan lese mer om den andre konserten på arrangementets Facebookside.

Foto: Brian Marum
Konserten er et utleiearrangement, arrangør er Monica Krogstad

Pris:
260 / 210 (honnør, student)

Dørene åpner kl 17.15

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev