Torsdag 08. feb 2024 kl. 20:00

Mikko Innanen Autonomus

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Life-affirming and energetic nordic greats

Mikko Innanen har i en årrekke vært en av Finlands mest anerkjente og karakteristiske jazzmusikere. I 2019 presenterte han sitt nye band Autonomus med det imponerende trippelalbumet «I-XXX» på Fiasko Records og en påfølgende turné på hjemmebane. Med seg i prosjektet har han flere av sine nærmeste samarbeidspartnere og kjente navn på den nordiske jazzscenen, Håvard Wiik, Peter Bruun og Antti Lötjönen. Musikken består av Innanens komposisjoner, og i løpet av vinteren og våren 2019 komponerte han 40 nye låter som alle ble innspilt i løpet av tre dager.

Mikko Innanen: «Under komponeringen var det en tydelig intensjon om å frigjøre seg fra den digitale tidsalderen og å ikke vurdere musikalske ideer; her skulle alt kunne skje. Det samme prinsippet gjelder for fremføringen av disse komposisjonene. Jeg ønsker å skape musikk uten en ledende rolle. Hver musiker står fritt til å tolke låtene jeg skrev på sin egen måte, uansett hva som måtte skje i musikken».

Mikko Innanen har en imponerende karriere som saksofonist, komponist og bandleder. Han har bidratt på over 50 utgivelser og vært sentral i suksessfulle band som Mikko Innanen & Innkvisitio, Mikko Innasen Maakuntauudistus, Delirium, Gourmet og PLOP. I denne nordiske kvartetten bidrar også bassisten Antti Lötjönen (Antti Lötjönen Quintet East, Ilmiliekki Quartet, Aki Rissanen Trio), den danske trommeslageren Peter Bruun (All Too Human, Django Bates Beloved, Marc Ducret) og norske pianisten Håvard Wiik (Håvard Wiik Trio, Atomic, Motif).

Mikko Innanen – saksofon, Håvard Wiik – piano, Antti Lötjönen – bass, Peter Bruun – trommer

Tekst lånt fra Bergen Jazz Forum. Foto: Maarit Kytöharju

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev