Torsdag 29. sep 2022 kl. 20:00

Michael Wollny & Det Norske Blåseensemble – ‘Rules of Behavior VI’

Dokkhuset Scene / Dokkhuset
Trondheim

Michael Wollny & Det Norske Blåseensemble

Ingenting på programmet
På denne konserten står det ingenting på programmet. Det betyr ikke en time stillhet. Bare at musikken ikke er komponert enda. Det blir den først når konserten starter. For det skjer nemlig noe helt spesielt når det ikke er så mye tid til å tenke. Når noter ikke kan viskes bort eller byttes ut. Sansene tar styringen. Nye melodier, klanger og overganger dukker opp.

Med magiske Michael Wollny
Dette blir den sjette konserten i Rules of Behaviour-serien. Alle i tett samarbeid med den fantastiske, tyske jazzpianisten Michael Wollny og kurator Geir Lysne. Alle møtt med strålende tilbakemeldinger. Navnet er inspirert av hvordan fugler flyr i flokk. Det kan se tilfeldig ut, men det er noen underliggende strukturer og systemer som gjør det mulig for musikerne å bevege seg i samme retning. Helt uten ord.

For både ørene og øynene
Kollektiv improvisasjon er nesten like spennende for øynene som ørene. Det er en stilstudie i kroppsspråk og ansiktsuttrykk når musikerne prøver å formidle til kollegaene hvor de er på vei. Eller når de føler seg frem og vurderer om de skal spille. Det er smittende å se smilene som dukker opp når en av kollegaene finner på noe ekstra fint, eller de skaper et magisk øyeblikk sammen.

For deg som vil oppleve noe nytt
Denne konserten er like mye for deg som ikke går på klassisk- eller jazzkonserter til vanlig. Den er for deg som vil oppleve noe nytt. Som vil «få noe i fleisen», som kurator Geir Lysne pleier å si. Dette blir en konsert du garantert kommer til å huske lenge.

Den prisbelønte og internasjonalt anerkjente jazzpianisten Michael Wollny er av dem som får kritikerne til å finne frem de største superlativene. Hamburger Abendblatt mener han er «den største (jazz)musikerpersonligheten som Tyskland har produsert siden Albert Mangelsdorff». FAZ har proklamert at han «har alt du kan kreve av en perfekt jazzpianist: mesterlig teknikk, sprudlende fantasi, disiplin og et talent for kreativt kaos, følsomhet og estetikk». Wollny bak et piano må bare oppleves.

Det Norske Blåseensemble er sannsynligvis det eneste ensemblet i verden som improviserer hele konserter i et klassiske rammeverk. Musikkformen har de gitt navnet «sanntid»

Michael Wollny hjemmeside: https://michaelwollny.com/en/

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev