Torsdag 14. nov 2019 kl. 19:30

Mathias Eick Quintet

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Bærum

En av Europas mest profilerte jazzmusikere.

Norsk jazz på sitt aller beste: lyrisk, melodisk og akk så vakkert fra Mathias Eick og hans internasjonalt bejublede kvartett.

– Jeg ville denne gangen følge en mer melodisk og rytmisk tradisjon, og føye meg inn i den lyriske, nordiske ECM-estetikken som jeg er vokst opp med. Målet har vært å ta musikken tilbake til de nordiske strøk, og gjøre den mer personlig, sier Mathias Eick –et av norsk jazz’ største navn om musikken man kan nyte i Bærum Kulturhus i november.

Trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick står fjellstøtt i de fleste settinger: som respektert bandleder, i Jaga Jazzist, i tospann med Elvira Nikolaisen eller i tett samspill med Trondheim jazzorkester og Chick Corea eller Iro Haarla, DumDumBoys, Turboneger, Motorpsycho, BigBang og Manu Katché for den saks skyld.

Et av verdens største jazztalenter er en merkelapp som ofte har blitt hentet fram siden Mathias for første gang inntok rollen som bandleder, komponist og trompetsolist tidlig på 00-tallet. I fjor kom hans siste ECM-utgivelse, «Ravensburg» – et vitnesbyrd om en trompetist som er han på god vei til å finne veien helt hjem.

Albumet og låtene som fremføres i Sandvika i november kan sees på som en reise hjem, en refleksjon over hvor han selv befinner seg i livet, med musikken som viktig drivkraft og familien som sitt fundament.

– Min inspirasjon har vært familien, min kjære, mine små barn som aldri slutter å overraske, og alle de emosjonelle situasjonene som oppstår på den scenen vi befinner oss aller mest, nemlig i hjemmet, forteller han om Ravensburg.

Eidsfossgutten har mottatt høythengende priser som International Jazz Festivals’ Organizations «International Jazz Talent», Statoilstipendet og DNB-prisen. I 2008 slapp Eick sitt første soloalbum for ECM, The Door, og har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over 100 innspillinger.

Bandet består av Torstein Lofthus på trommer, som ved siden av bassist Audun Erlien og pianist Andreas Ulvo utgjør Eicks eminente Quartet.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev