Torsdag 22. okt 2020 kl. 20:00

Mathias Eick – Kind of Blue

Stavanger Jazzforum / Stavanger Konserthus
Stavanger

I 2019 fylte det legendariske Miles Davis-albumet Kind of Blue 60 år. Plata er et av de viktigste veikryssa i jazzen – her tok Davis farvel med be-bop og gikk inn i et tilbakelent, melodisk og lyrisk landskap. Selv i dag blir den hyllet som et mesterverk av kritikere og publikum, av noen holdt frem som en av verdens beste plater, uansett sjanger!
For å markere jubileet inviterte Oslo Jazzfestival i fjor Mathias Eick til å tolke låtene fra plata på nytt. Festivalen valgte rett mann for oppgaven, han har både erfaringen og forskertrangen til å gjøre dette til et spennende prosjekt. Sammen med et stjernelag av profilerte musikere ble de to utsolgte konsertene i Marmorsalen på Sentralen en skjellsettende opplevelse av historie og samtid sammensmeltet. Konserten er en live-versjon av albumet fra begynnelse til slutt, en stor lytteopplevelse i blått som vi gleder oss til å oppleve i oktober!
På grunn av stor pågang etter billetter og at det er bedre plass i Stavanger konserthus flyttes konserten fra Spor 5 til Zetlitz salen.

Mathias Eick – trompet, Atle Nymo – saksofon, Martin Myhre Olsen – saksofon, Erlend Skomsvoll – piano, Johannes Eick – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev