Lørdag 23. okt 2021 kl. 14:00

Lørdagsjazz på Rådhusteatret i Ski: Knut Riisnæs

Rådhusteatret i Ski / Rådhusteatret i Ski
Ski

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Philip Granly – piano
Håkon Norby Bjørgo – kontrabass
Frederik Villmow – trommer

Rådhusteatret i Ski
Lørdag, 23.oktober 2021, kl 14.00-16.00

Om arrangementet

Lørdagsjazz på Rådhusteatret i Ski, initiert av trommeslager Frederik Villmow, presenterer noen av landets fremste jazzmusikere. Denne gangen med saksofonisten Knut Riisnæs i spissen.

Saksofonisten Knut Riisnæs regnes som en av landets fremste jazzmusikere. Han medvirket på sin første innspilling i 1966, og mottok Spellemannprisen for plata «Flukt“ i 1982. Ti år senere vant han Spellemannprisen igjen, denne gangen for utgivelsen «Knut Riisnæs / Jon Christensen med Palle Danielsson og John Scofield». I tillegg har Knut Riisnæs gitt ut flere plater med sin egen kvartett, blant annet den nyeste utgivelsen „The Kernel“ (Losen Records) fra 2019, og medvirket på et stort antall konserter og utgivelser med mange av landets ledende jazzmusikere. Knut Riisnæs ble tildelt Buddyprisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz, i 1981.

Pianisten Philip Granly fra Ski er utdannet ved den velkjente Jazzlinja NTNU i Trondheim, og medvirker i Det Nye Norske Storband, Rotterdam/Trondheim Collective, Frederik Villmow Quartet, og sin egen trio, Philip Granly Trio. Philip har vært med på mange av de
lokale kulturtilbudene i Nordre Follo fra tidlig alder, blant annet på Kråkstad Jazz, Akershus ungdomsjazzorkester, musikklinja på Ski VGS, og Ski storband.

Håkon Norby Bjørgo er en etterspurt bassist fra jazzmiljøet i Oslo, og jobber regelmessig med blant andre Dave Edge (The Real Thing), Tore Johansen kvartett, og gitaristen Bjørn Vidar Solli. I tillegg har han samarbeidet med blant andre Live Maria Roggen, Atle Nymo, og Hanna Paulsberg.

Lørdagsjazz-initiativtaker og trommeslager Frederik Villmow har de siste årene samarbeidet med en rekke internasjonale musikere, som blant annet Tomas Franck, Carl Winther, Mats Holmquist Big Band, og noen av landets fremste jazzmusikere som Vigleik Storaas, Bendik Hofseth, og John Pål Inderberg. Frederik er født i Köln, og utdannet ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Han har gitt ut debutplata «Live in Copenhagen“ i 2019 som fikk strålende anmeldelser fra norske og internasjonale journalister.

Musikken vi får høre på denne konserten består av klassikere fra The Great American Songbook.

Lørdagsjazz på Rådhusteatret støttes av Norsk Jazzforum, Askim & Spydeberg Sparebank
og Nordre Follo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev