Lørdag 18. sep 2021 kl. 14:00

Lørdagsjazz på Rådhusteatret i Ski: Bjørn Vidar Solli

/ Rådhusteatret i Ski
Ski

Bjørn Vidar Solli – gitar
Jørn Øien – piano
Trygve Waldemar Fiske – kontrabass
Frederik Villmow – trommer

Rådhusteatret i Ski,
Lørdag 18.september 2021, kl 14.00-16.00

Om arrangementet:

Den nye konsertserien Lørdagsjazz på Rådhusteatret i Ski presenterer noen av landets fremste jazzmusikere på utvalgte lørdager. Til den første konserten i høstsesongen får vi høre en utmerket kvartett med gitaristen Bjørn Vidar Solli i spissen.

Bjørn Vidar Solli har vært bosatt i New York i fem år hvor han spilte sammen med musikere som Seamus Blake, Ingrid Jensen, Bill Stewart, og Peter Bernstein, før han flyttet tilbake til Norge i 2010. Han har gitt ut 8 plater i eget navn, medvirket på 20 plater i tillegg, og turnert i blant annet Europa, Russland, Sør-Afrika, India og USA.

Pianist Jørn Øien har markert seg som en allsidig musiker på absolutt øverste hylle. Han har vært en sentral musiker i Oslos og landets jazzmiljø siden tidlig 90-tallet. Han har medvirket på rundt 40 CD utgivelser, blant annet med sin egen trio, Jørn Øien Trio, og med musikere som George Garzone, Staffan William-Olsson, Tore Brunborg og Elin Rosseland.

Bassist Trygve Waldemar Fiske er kjent fra sitt samspill med musikere i Hanna Paulsberg Concept, John Pål Inderberg Trio og med Solveig Slettahjell. I tillegg leder han sitt eget band, Waldemar 4, som har gitt ut flere plater av gjennomgående høy kvalitet.

Lørdagsjazz-initiativtaker og trommeslager Frederik Villmow har de siste årene samarbeidet med en rekke internasjonale musikere, som blant andre Tomas Franck og Carl Winther, og noen av Norges fremste jazzmusikere som Vigleik Storaas, Bendik Hofseth, og John Pål Inderberg. Han er utdannet ved Jazzlinja NTNU i Trondheim, og har gitt ut debutplata «Live in Copenhagen“ i 2019 som har høstet strålende kritikk fra blant andre Jazzthing Tyskland, Japan Jazz Magazine, og UK Vibe.

Musikken vi får høre på denne konserten består av noen utvalgte standardlåter fra ´The Great American Songbook´.

Lørdagsjazz på Rådhusteatret støttes av Norsk Jazzforum, Askim & Spydeberg Sparebank og Nordre Follo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev