Lørdag 22. jun 2024 kl. 14:00

Lørdagsjazz i Ski med Svein Erik Martinsen & Lorenzo Nardocci – ‘A tribute to Nat King Cole’

Lørdagsjazz i Ski / Rådhusteatret
Ski

Lørdagsjazz i Ski med Svein Erik Martinsen & Lorenzo Nardocci
‘A tribute to Nat King Cole’
lørdag, 22.juni 2024, kl 14.00-15.15 (dørene åpnes kl 13.00)

Nat King Cole er en av jazzhistoriens mest fremragende pianister og vokalister. Han regnes som en av de mest populære og mestselgende artistene fra 1930 til 50-tallet.
Nat King Cole (*1919) vokste opp i Chicago omgitt av jazz, gospel og europeisk klassisk musikk.
Tidlig ble han inspirert av å høre og oppleve artister som Louis Armstrong og Earl Hines, og deretter startet Nat King Cole hans egen og velkjente trio, signerte platekontrakt med velkente Capitol Records, og flyttet til Los Angelese der hans karriere tok av I starten av 1940-tallet med Sweet Lorraine som hans første store hit. Nat King Cole trio med Oscar Moore på gitar, og bassisten Johnny Miller, og Nat King Cole på både piano og vokal, hadde store og tidløse flere hits som Route 66, Nature Boy, og Unforgettable. Med trioen hans bidro Nat King Cole til å gjøre jazzen til populærmusikk innen 1940 og 50-tallet. For hans karriere og musikalsk virksomhet ble han etterhvert utmerket med en Grammy Liftetime Achievement Award, og er del av Rock n Roll Hall of Fame og National Rhythm and Blues Hall of Fame.
Til Lørdagsjazzen i Ski samler vi noen av Nat King Coles store hits som skal fremføres av gitaristen og vokalisten Svein Erik Martinsen og pianisten Lorenzo Nardocci i spissen som skal presentere
Nat King Cole’s fantastiske musikalske verden.

Svein Erik Martinsen Ånestad, bosatt i Ås,
er gitarist og vokalist med stor forkjærlighet for blues og jazz.
Han er utdannet fra Rytmisk Musikkkonservatorium i København, og har turnert flere år i Nord-Europa.
Han er kjent fra band som Hilde Louise Asbjørnsen, Jazzetaten,
‘The Milkmen, og Prima Vista Social Club, og er en strålende gitarist og vokalist som passer helt utmerket til denne hyllest til Nat King Cole.

Lorenzo Nardocci er en italiensk pianist, som kom til Norge i 1999, og er bosatt på Langhus.
Lorenzo er en aktiv og allsidig pianist, organist og pianolærer. Da han ankom i Norge, tok han en mastergrad på Norges musikkhøgskole i Oslo.
Han har gitt ut flere plater på Losen Records i eget navn med Lorenzo Nardocci Trio, spilt inn på legendariske Rainbow Studios. Han er en meget allsidig og etterspurt pianist som henter inspirasjon fra jazz, soul, og latinamerikansk musikk i tillegg til at han henter inspirasjon fra sitt hjemmeland Italia.

Daniel Lind er bassist, bosatt i Ås.
Han er utdannet ved Musikkhøgskolen Ingesund og Norges musikkhøgskole i Oslo, og han underviser på Kirkeparken VGS og på Moss kulturskole. Han har opptredt på flere jazzklubber i Sverige og Norge, bl a på Fasching Stockholm og på Vossa Jazzfestival, og har samarbeidet med bl a Majken Christiansen, Jazzetaten, og Anders Aarum.

I tillegg er Lørdagsjazz-kurator Frederik Villmow med på trommer. Frederik Villmow har de siste årene samarbeidet med noen av landets fremste jazzmusikere som Vigleik Storaas, Olga Konkova, Felix Peikli, Bjørn Vidar Solli, og John Pål Inderberg. I tillegg har han samarbeidet med internasjonale artister som Nicole Glover, David Kikoski, Alexander Claffy og Chris Potter. Han er utdannet med en mastergrad ved Jazzlinja NTNU i Trondheim, og har gitt ut flere plater i eget navn som har høstet strålende kritikk fr bl. a. Jazzthing Tyskland, JazzLife Magazine Japan, og UK Vibe.

Lørdagsjazz i Ski med Svein Erik Martinsen & Lorenzo Nardocci
‘A tribute to Nat King Cole’
Svein Erik Martinsen Ånestad – gitar, vokal
Lorenzo Nardocci – piano
Daniel Lind – bass
Frederik Villmow – trommer

Rådhusteatret Ski
lørdag, 22.06.2024
konsert fra kl 14.00-15.15
Dørene åpnes fra kl 13.00

Billetter på www.raadhusteatret.no

Lørdagsjazz på Rådhusteatret i Ski presenteres i samarbeid med Jazz Music Norway, og støttes av FFUK, Norsk Jazzforum, og Nordre Follo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev