Lørdag 21. okt 2023 kl. 14:00

Lørdagsjazz i Ski med Stella K Cole & Felix Peikli

Lørdagsjazz i Ski / Rådhusteateret
Ski

Velkommen til Lørdagsjazz på Rådhusteatret Ski med
vokalisten Stella Katherine Cole (US) og klarinettisten Felix Peikli i spissen.

Stella Katherine Cole er en av New Yorks mest etterspurte vokalister for tiden, og har spesialisert seg på repertoaret fra ‘The Great American Songbook’ som består av tidsløse komposisjoner av bl a Richard Rodgers, Harry Warren, og Cole Porter. Hun har hentet inspirasjon fra de store jazzvokalistene som Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald og Judy Garland, og er kjent for hennes varm stemme og autentisk uttrykk. Videoene hennes på sosiale mediene har sørget for at hun har nådd ut til et stort publikum, og hun har fått seg en fanbase over hele verden. Hun opptrer regelmessig på kjente jazzklubber og Broadway-shows i New York, og har turnert internasjonalt. Det er en stor glede å kunne presentere Stella K. Cole for publikummet i Ski.

Den virtouse klarinettisten Felix Peikli er tilbake på Lørdagsjazzen i Ski. Felix Peikli er en av verdens fremste jazzutvøere på sitt instrument. Han er utdannet ved Berklee College of Music i Boston USA, og har vært del av New Yorks jazzmiljø i flere år der han har samarbeidet med jazzlegender som Wayne Shorter, Herbie Hancock, Marcus Miller, og Ralph Peterson jr. Hans internasjonale konsertvirksomhet inkluderer konserter på bl. a. legendariske Blue Note New York, San Francisco Jazz Festival, og Jazz at Lincoln Center. Felix er kunstnerisk leder av Norsk Jazzorkester, musikkurator for Club Gustav på Amerikalinjen i Oslo, samt direktør for Jazz Music Norway.

Håkon Svendsen Endal er pianist fra Oslo. De siste årene har han spilt med musikere som Lars Frank, Bård Helgerud, Frederik Villmow m flere, og har spilt på scener som Herr Nilsen, Stortorvets Gjestgiveri og Brødrene Bergh. Utenom frilansvirksomhet studerer han for tiden på Norges musikkhøgskole med David Skinner og Lage Lund som veiledere. I tillegg har han tatt timer med musikere fra jazzscenen i New York, som Miki Yamanaka, Jeb Patton og Dan Nimmer.

Håkon Norby Bjørgo er en etterspurt bassist fra jazzmiljøet i Oslo, og jobber regelmessig med musikere og ensembler som Dave Edge, Tore Johansen kvartett, og gitaristen Bjørn Vidar Solli. I tillegg har han samarbeidet med bl.a. Live Maria Roggen, Atle Nymo, Live Foyn Friis, og Hanna Paulsberg.

I tillegg er Lørdagsjazz-kurator Frederik Villmow med på trommer.Frederik Villmow har de siste årene samarbeidet med noen av landets fremste jazzmusikere som Vigleik Storaas, Olga Konkova, Felix Peikli, Bjørn Vidar Solli, og John Pål Inderberg. I tillegg har han samarbeidet med Nicole Glover, David Kikoski, Alexander Claffy og Chris Potter. Han er utdannet ved Jazzlinja NTNU i Trondheim, og
har gitt ut flere plater i eget navn som har høstet strålende kritikk fr bl. a. Jazzthing Tyskland, JazzLife Magazine Japan, og UK Vibe.

Lørdag, 21.oktober, dørene åpnes kl 13.00, konsert fra kl 14.00-15.15
Rådhusteatret Ski

Stella Katherine Cole – vokal
Felix Peikli – klarinett
Håkon Svendsen Endal – piano
Håkon Norby Bjørgo – bass
Frederik Villmow – trommer

Lørdagsjazz på Rådhusteatret i Ski presenteres i samarbeid med Rådhusteatret Ski og
Jazz Music Norway, og støttes av Norsk Jazzforum og Nordre Follo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev