Lørdag 29. jul 2023 kl. 21:00

Live Sings Sassy – Live Foyn Friis

Oslo Jazzforum / Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Oslo

Sarah “Sassy” Vaughn (1924-1990) var en av amerikansk jazz’ store vokalister. Det ønsker vi å feire med bandet Live Sings Sassy, som har reist rundt og hyllet Sarah siden 2019. De utga et album i 2022, som ble en internasjonal suksess innenfor streaming, og havnet på noen av de største internasjonale vokaljazz-spillelistene i verden. Den er også trykket opp på cd.
Mer om bandet:
Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazz-sangerinnene helt fra barnsben av, da hun vokste opp i et musikalsk hjem med mange gamle jazzplater på repeat.
Spesielt mange av sangene fra repertoaret til den store Sarah Vaughan har Live tatt med seg til sitt eget band. Live ble nominert til den danske Spellemannsprisen med sine 4 album i kategoriene Årets Vokaljazz Album og Årets Særutgivelse Danish Music Awards. Hun vant tittelen Årets Unge Jazzkomponist og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne! Hun er nå flyttet hjem til Norge igjen, og legger ut på turné med norske musikere.
“Et udtryk så stærkt og på samme tid så gennem musikalsk at det stod klart for alle at her er en kvindelig solist med verden for sine fødder!”, Stardust – Wall of Fame – Jette Lykke.

Bandet er en fantastisk trio bestående av:
Rodrigo Villagra – bass
Bård Helgerud – gitar
Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev