Lørdag 09. nov 2019 kl. 17:00

Livaktig at the Lounge

Norges musikkhøgskole / Norges musikkhøgskole, Levinsalen
Oslo

Leilighetsmusikk for mange ulike instrumenter og elektronikk. Klassiske studenter og jazzstudenter i samspill med lærere.

For ti år siden skrev Morten Halle stykket 21st century café music, for strykere og jazzband til festivalen MusikAToulouse.

– Meningen var å knytte tråden tilbake til en tid da de samme musikerne spilte kunstmusikk i konsertsalene og underholdningsmusikk på kafeene, da avstanden mellom høy- og lavkultur ikke var så stor som den har vært i de siste hundre årene. Nå skulle stykket tas opp igjen, og jeg oppdaget at det jeg skrev i 2009 var mye «alvorligere» enn jeg trodde, jeg syns ikke det var dårlig akkurat, men et ganske vanlig eksempel på «musikk i skjæringspunktet mellom fjelljazz og nyvennlig samtidsmusikk». Det som blir spilt på kammermusikkuka blir derfor en kraftig omarbeidet testversjon som forhåpentligvis blir morsommere både å spille og å høre på. Det blir flere saksofoner, elektronikk blir lagt til og det blir tydeligere referanser til musikk fra 1890, 1930 og 1990 om alt går som det skal. Ideen er å jobbe videre med materialet ut fra reaksjonene til medvirkende og publikum for å få ferdig en lengre versjon til festivalen Lyden av Musikkhøgskolen i mars 2020.

Morten Halle.

Foto: Duncan McNeil

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev