Torsdag 24. okt 2019 kl. 19:00

Leszek Mozdzer / Adam Pieronczyk

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Konserten er dedikert minnet om den polske jazz- og filmmusikk-komponisten Krzysztof Komeda og er en del av Polske filmdager den største polske kunstfestivalen i Norge.

Leszek Możdżer, en pianist i verdensklasse som skiller seg ut med sitt særegne og modige musikalske uttrykk, møter igjen Adam Pierończyk, saksofonvirtuos, komponist og bandleder og anerkjent som en av de mest kreative europeiske musikere. Deres første kunstneriske samarbeid på 90-tallet førte til innspilling av to kritikerroste album: 19-9-1999 og Live in Sophia. Konserten blir en sjelden anledning til å høre de fremragende musikerne etter at de begge i en årrekke har gjort se g bemerket i den store jazz-verdenen. Duoen vil fortrylle Cosmopolite med sin dype, sterke og uforlignelige klang i egne komposisjoner og i to komposisjoner av Krzysztof Komeda.

Leszek Możdżer har blitt kalt det største funnet i polsk jazz det siste tiåret. Hans klassiske bakgrunn gir et solid grunnlag for hans improvisatoriske frihet, samt frihet til å skape nye musikk-landskaper preget av hans egne timbre, veltalenhet og harmoni. Det gjør at musikken hans ofte har en subtil og mystisk stemning. I jazz- og pop-sammenhenger har han bl. a. spilt sammen med Marcus Miller, David Gilmour, John Scofield, Pat Metheny, Lester Bowie, Lars Danielsson, Zohar Fresco, Tomasz Stańko, Anna Maria Jopek og Michał Urbaniak. Filmmusikk er også et område Mozdzer beveget seg fritt i. Eksempler kan være hans samarbeid med Zbigniew Preisner og Jan A. P. Kaczmarek. Han har ellers skrevet egen film-, teater- og operamusikk og selger gjerne til gull- og platinatroféer i hjemlandet.

Adam Pierończyk er omtalt av den internasjonale pressen som en av de største banebryterne i polsk jazzmusikk. Han har spilt inn over 20 album under eget navn, og mange av dem ble tildelt priser og utmerkelser. Adam som bl.a. har mottatt den prestisjefylte polske musikkprisen “FRYDERYK” i kategori “Årets beste jazzmusiker” og “Årets beste jazzalbum”, ble 15 ganger valgt som “Beste sopran-saksofonist” av magasinet “Jazz Forum”. Han opptrer på musikkscener over hele verdenen og har samarbeidet med Sam Rivers, Archie Shepp, Miroslav Vitous, Gary Thomas, Greg Osby, Bobby McFerrin, Jeff ‘Tain’ Watts, Trilok Gurtu, Tomasz Stańko, Ted Curson, Avishai Cohen, Lage Lund, Orlando Le Fleming, Joe Martin, Jean-Paul Bourelly, Anthony Cox, Joey Calderazzo

Line – up:

Leszek Możdżer – piano
Adam Pieronczyk – sopran sax og tenor sax

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev