Søndag 05. mai 2024 kl. 20:00

Leela James

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

«Sangerinnen Leela James holder brannfakkelen for soulmusikk høyt hevet med sitt nye album» skriver essence.com i sin anmeldelse av «Thought U Knew». Albumet er ifølge nettstedet en påminnelse om at R&B slettes ikke er død, og at «Guddatteren av Soul» fremdeles fortjener sin tittel.

«En av artistene i moderne soul som konstant leverer, og fortsetter å heve sitt nivå» – Soul Bounce
«Vital, moderne soul» – Chicago Reader

Selv sier hun om låten «Right Back In It» som er en del av albumet: «Denne låten fremhever viktigheten av å komme tilbake til deg selv, komme tilbake til kjærlighet og komme tilbake til det som gjør at du føler deg bra.» Om låtskrivingen sin generelt sier James at: «Livet inspirerer meg!»

«Hun har Tina Turner i seg, hun har Betty Lavette» – Rex Ridenout, låtskriver

Leela James er et R&B «powerhouse», kjent for sine sjelfulle, men også sterkt tilstedeværende fremførelser. Om statusen som «Guddatteren av Soul» sier James selv: «Jeg tror jeg har greid å opprettholde denne statusen ved å være sjelfull og sann mot den jeg er.»

Opprinnelig var det Etta James som holdt den ærefulle tittelen, og etter hennes bortgang lagde James albumet «Loving you More…In the Spirit of Etta James». I en anmeldelse på Singersroom står det: «Når en ung artist kan tenne gnisten i en eldre forgjengers musikk, på deres egne kreative måte og gjennom bruk av varierte sjangre, så er det; prisverdig.»

«Leela James er en av få soul sangere fra sørstatene som fremdeles kan levere hits» – The Rolling Stone

Line up:
Leela James – vokal
Kila Jones – bakgrunnsvokal
Nynoka Brown – bakgrunnsvokal
Evan Brice – keys
Archie Pearson – bass
Deshaun Allen – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev