Lørdag 20. jan 2024 kl. 20:00

LAV SOL + Klubb: Jassbevegelsen

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Intriguing improvised music where circuits elevates the acoustic + jass clubbing!

LAV SOL spilte velbesøkte konserter rundt om i Europa i 2023. Blant disse var Jazzahead i Tyskland, Südtirol Jazzfestival i Italia og Kongsberg Jazzfestival i Norge, der de ble fremhevet som spennende nykommere fra den norske jazzscenen. LAV SOL’s debutalbum vil bli utgitt i januar 2024 på plateselskapet Pluritone og vi holder plateslippfesten!

LAV SOL er bandet til tre fantasirike og smarte musikere som bruker alle verktøyene de har i skuffen! De har kjent hverandre lenge i fra jazzmiljøet i Trondheim, men først i 2021 begynte August Glännestrand, Heiða Karine Jóhannesdóttir og Håvard Aufles å spille sammen, da fant de fort veien inn til særegne uttrykket de har i dag. Vi kjenner dem fra Broen, Skrap, Liv Andrea Hauge Trio og fra flere installasjoner av Trondheim jazzorkester.

Musikk er ikke hva det synes først i LAV SOL, her bobler det i akustiske instrumenter som møter tøff teknologi. Her skapes både vakre og røffe låter inspirert av elektronika, hip-hop og rock. Ledestjerner er alt fra The Beatles’ Ringo Starr til Aphex Twins trommemaskiner, improvisasjonen er tett, samhandlende og uttrykksfull. Det akustiske møter det elektroniske i bandets helt egne sound bestående av tuba, synth og trommer, supplert med et rikt bibliotek av samples og effekter.

Vi kan love dere et energirush og en spennende konsert full av nysgjerrighet og oppdagelse.

Heiða Karine Jóhannesdóttir – tuba, Håvard Aufles – keys, August Glännestrand – trommer

Ikke nok med det, vi er superglade for å kunne by på verdens beste jassklubb som lørdagsgodt! Det blir fest når Jassbevegelsen kommer endelig tilbake til Victoria og spiller dansbar fullfargejass som virkelig setter fyr på dansegulvet. DJ’er og musikere Espen Horne og Erik Holm øser av funky gullkorn, organisk, vill og deilig musikk. Det blir en helkveld i den gamle kinoen, pakk med danseskoene!

Foto: Miriam Namtero Kibakaya

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev