Torsdag 10. mar 2022 kl. 21:00

LAKECIA BENJAMIN QUARTET

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

LAKECIA BENJAMIN saksofon TABER GABLE piano IVAN TAYLOR bass E. J. STRICKLAND trommer

Den karismatiske og dynamiske saksofonisten Lakecia Benjamin kombinerer tradisjonelle forestillinger om jazz, hiphop og soul. Hun har delt scene med en rekke legendariske artister, inkludert Stevie Wonder, Alicia Keys, The Roots og Macy Gray. Som bandleder for Lakecia Benjamin & Soul Squad mikset hun lyden av til James Brown, Maceo Parker, Sly and the Family Stone og Meters med svevende, dansegulvvennlig souljazz.

Etter flere store samarbeid og to plater i urban jazz, funk, soul har hun valgt å dykke ned i historien. Albumet «Pursuance: The Coltranes» fra 2020 er et engasjernde prosjekt der Benjamin samlet de gamle Coltrane-musikerne Ron Carter og Reggie Workman og andre store musikere som Dee Dee Bridgewater, Marcus Gilmore, Jazzmeia Horn, Regina Carter, til to intense dager i studio der både John og Alice Coltrane ble feiret og nytolket.

Det er denne spirituelle jazzen vi får servert på scenen i Sardinen, og med seg har Lakecia Benjamin en solid kvartett som også kanaliserer Coltranes musikalske ånd på beste vis.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev