Fredag 19. apr 2013 kl. 20:00

Kyle Eastwood

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Komponist, bassist og skuespillersønn Kyle Eastwood besøker Sandvika med eget band 

Kyle Eastwood vokste opp med årlige familieturer til Monterey Jazz Festival, samt Duke Ellington, Count Basie, Thelonious Monk og Miles Davis surrende på anlegget hjemme i Carmel. Han fulgte i farens fotspor og studerte først film, men på begynnelsen av 1990-tallet ble dragningen til jazzen for sterk og han bestemte seg for å satse på musikken. Eastwood begynte først som studiomusiker, men startet også ganske raskt sitt eget band og debuterte i eget navn med From There to Here i 1998. Men allerede i 1990 debuterte han som filmkomponist med musikk til farens (Clints) film The Rookie, og siden har han komponert musikk til en rekke av farens filmer inkludert Million Dollar Baby og Gran Torino.

Kyle Eastwoods musikalske røtter er selvsagt godt plantet i jazzen, men han slipper gjerne til andre musikalske inspirasjonskilder som soul og funk. Siden 2004 har Eastwood turnert verden over, og 2010-turneen inkluderte konserter i London, Paris og Tokyo, samt festivaler som Jazz in Marciac og Monterey Jazz Festival. I år er Eastwood aktuell med et nytt album som har fått navnet Songs from the Chateau, og denne sommeren besøker han Nattjazz i Bergen i tillegg til Oslo Jazzfestival.

Besetning: Graeme Flowers (trompet), Graeme Blevins (saksofon), Andrew McCormack (piano), Kyle Eastwood (bass), Martyn Kaine (trommer)

Hjemmeside: http://www.kyleeastwood.com/

Varighet: 2 t med pause

 Innehavere av fordelskortet Venn av Bærum Kulturhus får kjøpt billetter til denne forestillingen med 30% rabatt. Billetter med denne rabatten kjøpes her: Venn av Bærum Kulturhus

Kjøp fordelskortet Venn av Bærum Kulturhus her: Fordelskort Venn av Bærum Kulturhus

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev