Lørdag 19. nov 2022 kl. 14:00

Kullebunden Jazz: Ung Jazz med Kråkstad Jazz & Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester

Kullebunden Jazz / Kolben Kulturhus
Kolbotn

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester. Foto: Østnorsk jazzsenter

Kullebunden Jazz inviterer til Ung Jazz, en gratiskonsert med det fremste av regionens unge jazz-talenter.
Det blir konsert med Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester og de unge talentene i Kråkstad Jazz.

Sparebankstiftelsen DNB har bidratt med en pengegave til talentutvikling, konserter og samarbeidsprosjekter med Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester og Kråkstad Jazz. Gaven muliggjør at flere unge musikktalenter får spilleopplæring, konsert- og turnéerfaring.

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester formidler en forbløffende kombinasjon av ung energi og moden musikalitet og består av 25 svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av Olav Andreas Abildgaard. Det er en fantastisk kompleksitet, løssluppen energi og samtidig en nesten uhørt nøyaktig unøyaktighet i dette kollektivet, som får dette bandet til å sjokkere og begeistre.

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester er en del av Østnorsk jazzsenters satsning på rekruttering og unge talenter, og bandet har, siden debutkonserten på Kampen Jazz høsten 2014, spilt på store og små scener i inn og utland som Moldejazz, Oslo jazzfestival, Vossajazz, Jazz Baltica (Tyskland) og Standard Bank National Youth Jazz Festival (Sør-Afrika) med mer. I 2019 ga de ut plata «Oasis of Bad Vibes», og det ble også lagd en dokumentar om bandet «Om å spille sammen som seg selv».

Kråkstad Jazz

Kråkstad Jazz er en jazzskole som har tilholdssted i et av landets best bevarte samfunnshus, Kråkstad samfunnshus, i Nordre Follo Kommune. Kråkstad Jazz driver undervisning i improvisasjon og samspill, organisert i seks forskjellige band.

Tilbudet er for barn i alderen 10 – 19 år. Hovedfokus i metodikken og pedagogikken er musikkglede, spilleglede, samt å knytte identitet til det å være et musiserende menneske. Vi tilstreber å få musikalske opplevelser sammen i øvelokalet og på konsert, lære å lytte på helheten, samt å kjenne på følelsen av å være med på noe som er større enn en selv.

Jazztrompetisten Gunnar Halle er ansatt som hovedlærer. Som supplement til egen undervisning ønsker Halle å knytte til seg profilerte jazzartister som har særlige evner i å kommunisere og spille sammen med barn og unge. Vi har derfor minimum to prosjekter i året hvor det også er eksterne musikere på høyeste nivå involvert. Å vise frem det man jobber med og det man har lært gjennom å holde konserter er en vesentlig og integrert del av undervisningstilbudet.

Kullebunden Jazz er en frivillig-drevet jazzklubb med tilholdssted i Kolben kulturhus. Jazzklubben setter hvert halvår opp et innholdsrikt program og tilbyr sine medlemmer konserter til medlemspris. For mer informasjon besøk: www.kullebundenjazz.no

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev