Søndag 11. sep 2022 kl. 19:00

Kroke

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

​​​​​​Line-up:

Jerzy Bawoł – trekkspill
Tomasz Kukurba – bratsj
Tomasz Lato – kontrabass
I år feirer det evig aktuelle bandet Kroke 30 år som band. Opprinnelig er Kroke kjent for Klezmermusikk, som er jødisk instrumentell folkemusikk. Kroke betyr Krakow på jiddisk, byen hvor de tre bandmedlemmene studerte musikk.

På konserten presenterer de materiale fra sitt nye album «Loud Silence», i tillegg til sine mest populære slagere. Opprinnelig har Kroke røtter i sentraleuropeisk og østeuropeiske musikktradisjoner. Med sin nyeste utgivelse har de beveget seg utenfor Europas grenser for å fornye uttrykket sitt. Ved å hente inspirasjon fra ulike typer etnisk musikk skaper de de sin unike stil som flyter på tvers av sjangergrenser, form og tid. Dette er ikke bare blitt oppdaget av publikum, men også artister verden over.

Kroke har tidligere spilt på Cosmopolite med stor suksess. De holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, og fikk sitt gjennombrudd da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspillingen av filmen «Schindlers liste».

Også Peter Gabriel og David Lynch er store beundrerne av Kroke. De har spilt sammen med artister som Nigel Kennedy, Tomasz Stańko, den spanske fiolinisten Diego Galaz og de norske folkemusikerne i Tindra. De har opptrådt på store scener og festivaler over hele verden, og har særlig funnet et begeistret publikum i Tyskland, Spania og her i Norden.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev