Torsdag 23. feb 2023 kl. 20:00

Kristin Asbjørnsen

Kullebunden Jazz / Kolben Kulturhus
Kolbotn

Kristin er en av de mest originale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom de siste 25 år. Hennes kunstneriske uttrykk har høstet overveldende respons, gjennom albumutgivelser og mangeårig internasjonal konsertvirksomhet.

Det er alltid en stor opplevelse å høre Kristin på scenen, og det er duket for en helt unik konsertopplevelse med Kristins nye kvartett; i et gitarist-mestermøte med Olav Torget og Eivind Aarset og den eminente Anders Engen på perk & piano.

Kristins siste album Traces Of You (2018) høstet strålende mottagelse. Sangene er som fornemmelser; om livsavtrykk og kjærlighetens omdannelser. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves instrumentene i et vakkert, rått og meditativt lydlandskap, båret frem av nærværet i Kristins sang. Utgivelsen ble etterfulgt av en rekke konserter i Norge, Tyskland, Italia og Spania.

Kristins Traces Of You og hennes svært personlige tolkninger av afroamerikanske spirituals danner ramme for konsertene. Kristin har i en årrekke nytolket spirituals, basert på arven etter den afroamerikanske sangeren Ruth Reese (1921-90).

Om Kristin Asbjørnsen:

Kristins kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mange års internasjonal turnévirksomhet og flere kritikerroste albumutgivelser. I 2019 medvirket Kristin som sanger/låtskriver bla under de tre norske kultursatsninger i Tyskland: Filmfestivalen i Berlin, Jazzahead i Bremen og Bokmessen i Frankfurt. Før Traces Of You i 2018 utgav Kristin ”I’ll Meet You In The Morning” (Universal/Emarcy 2013) som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. Prisbelønte ”The Night Shines Like The Day” kom i 2009 og hennes to soloalbum ”Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook” 2006 (solgte til Platina) og ”Factotum” (Soundtrack – Charles Bukowski/Bent Hamer), markerte for alvor hennes virke som sanger/ låtskriver internasjonalt.

Kristins nye sang ”Believing” vil fronte Bent Hamers nye norsk-canadiske film ”The Middle Man”, med internasjonal lansering høst 2021.

Kristin har samarbeidet med sørafrikanske Ladysmith Black Mambazo. I 30 år har Kristin konsertert med pianist Tord Gustavsen og utviklet konsertforestillinger med forfatter Hanne Ørstavik. Kristin var sentral i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten. Kristin har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris og Franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. I 2018 mottok Kristin Thorbjørn Egners Kardemommestipend (Nopa) for sitt virke. Kristin er bl.a utdannet fra jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev