Torsdag 17. feb 2022 kl. 20:00

Kongle Trio

Kullebunden Jazz / Kolben Kulturhus
Kolbotn

Med nysgjerrighet for trioformatets muligheter og melodisk friimprovisasjon skaper musikerne i Kongle trio et lekent og fritt musikalsk univers sammen. Musikkens røtter strekker seg til både amerikansk og nordisk avantgardejazz med et tydelig blikk ut til det ukjente og uoppdagede. Trioen gir plass til det skjøre og vakre, samtidig som sansen for groove og teksturbehandling også reflekteres sterkt i musikken. Med stor gjensidig respekt mellom musikerne er det alltid rom for musikalske initiativ; låtenes form blir til i nåtiden og samspillet er alltid i fokus. Det gir plass til både humor og sceneskaping – det skal være gøy å spille, og minst like gøy å høre på! Trioen er blitt beskrevet som et naturlig ledd i den neste generasjons norske pianotrioer, tett i sporene etter Maria Kannegaard Trio, Close Erase og Moskus.

Siden 2019 har Kongle Trio jobbet sammen med et bredt materiale og spilt konserter i inn og utland. De er også finalister i årets Jazzintro og har blitt trukket frem som showcase-artist under Oslo Jazzfestival der de har opptrådt på hovedprogrammet. I 2021 gav de ut en live-plate med opptak fra Molde Jazz.

«Den lekne og frie pianotrioen Kongle Trio er kanskje det aller mest lovende som finnes i norsk jazz for tiden», Audun Vinger, Jazznytt (Februar 2020)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev